eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A 2024-es párizsi nyári olimpia kezdetéig hátralévő napok számát mutatja az óra a Párizs melletti Saint-Denis-ben 2023. július 26-án. Az ötkarikás játékokat 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik a francia fővárosban.
Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

Az orosz lovasoknak elmarad Párizs

Ugyan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) engedélyezte az orosz és fehérorosz sportolók semleges indulását, a jövő nyári párizsi játékokon a lovassportok képviselői között a két nemzet egyetlen versenyzője sem lesz érintett.

Ennek az oka rendkívül egyszerű, ugyanis a nemzetközi szövetség (FEI) kijelentette, hogy a fennmaradó egyéni kvótákat a három szakágban - díjugratás, díjlovaglás és lovastusa - a december 31-i világranglista alapján osztják ki, mivel az orosz és fehérorosz sportolók azonban az ukrajnai háború miatt tavaly március óta nem versenyezhetnek, ezért értelemszerűen nem tudnak olimpiai kvalifikációt szerezni.

A NOB december 8-án jelentette be, semleges színekben, egyéni sportágakban indulhatnak orosz és fehérorosz versenyzők a jövő nyári, párizsi ötkarikás játékokon. A szervezet döntése ellenére az orosz és fehérorosz sportolóknak nem minden egyéni sportágban van lehetőségük kvótát szerezni, mert a nemzetközi szövetségek hatásköre, hogy az adott sportág versenyein egyáltalán indulhatnak-e. Például a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA), amely a világ egyik legnagyobb sportszervezete, továbbra sem engedte vissza az orosz és a fehérorosz sportolókat, akiknek így atlétikában jelenleg esélyük sincs kvótát szerezni.

Az Ukrajna ellen tavaly februárban indított háború óta az orosz és fehérorosz sportolók nem indulhattak nemzetközi viadalokon, az utóbbi közel fél évben azonban számos olimpiai sportág enyhített a korlátozáson.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×