eur:
390.95
usd:
366.8
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A győztes Losonczi Dávidnak (k) gratulál Lőrincz Viktor edző (b), jobbról Módos Péter kötöttfogású szövetségi kapitány a fehérorosz Kiril Maszkevics ellen a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében vívott mérkőzés után a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 2023. szeptember 23-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Losonczi Dávid olimpiai kvótát szerzett

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Losonczi Dávid bejutott a döntőbe, ezzel olimpiai kvótát szerzett szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Az ESMTK 23 éves sportolója kirgiz, azeri, majd a negyeddöntőben fehérorosz riválist legyőzve jutott el az elődöntőig, melyben a bolgár Szemen Novikovval küzdött meg és 10-0-val, technikai tussal győzött.

Losonczi sikerével megszerezte Magyarországnak a súlycsoport párizsi kvótáját, egyúttal karrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el azután, hogy tavaly bronzérmet nyert a világbajnokságon.

Ez a magyar küldöttség második olimpiai kvótája Belgrádban, ahol korábban a szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában diadalmaskodott Muszukajev Iszmail szerezte meg az indulási jogot a párizsi játékokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×