eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A diósgyőri csapat második gólja a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Debreceni VSC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2023. szeptember 23-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Diósgyőri siker a keleti rangadón

Az újonc Diósgyőr izgalmas csatában kétgólos győzelmet aratott a keleti rivális, vendég Debrecen felett a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján, így ellenfelét megelőzve élre ugrott a tabellán. A legutóbb bronzérmes hajdúságiaknak ez volt az első idegenbeli bajnokijuk az idényben és négy győzelem mellett a második vereségük.

Közel tízezer néző előtt, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Az egymásnak felelgető szurkolótáborok buzdítása közepette nyíltsisakos, jó iramú első játékrészt produkáltak a csapatok. Az első negyedórában a Debrecen birtokolta többet a labdát, s ugyan sokáig nem igazán tudott veszélyes helyzetet kialakítani, a 20. percben Bárány lövését bravúrral kellett hárítania Senticnek. A félidő derekán átvette az irányítást a Diósgyőr, beszorította ellenfelét és egy elrontott debreceni kontra után megszerezte a vezetést: a kezdőcsapatba az utolsó pillanatban bekerült Lukács beadására Holdampf érkezett és öt méterről a hálóba lőtt. A folytatásban is több ziccere akadt a hazaiaknak, akik közvetlenül a szünet előtt - ismét egy nagy debreceni helyzet után - megduplázták előnyüket: Lukács pöckölte a labdát Pernambucóhoz, aki 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A fordulást követően a cserékkel felfrissített vendégek aktívabbá váltak, Senticnek többször is védenie kellett. Az iram továbbra sem hagyott alább, s bár Lukács a két gólpassza után maga is bevehette volna a debreceni kaput - Milosevic hibája után rosszul találta el a labdát -, mégis a Loki fölénye érett szépítő góllá: bal oldali beadást követően Bárány szépségdíjas mozdulattal, a támaszkodó jobb lába mögött a bal sarkával továbbította a hálóba a labdát. A folytatásban egyre több volt a hiba mindkét oldalon, de a lendület megmaradt, a DVSC hajtott az egyenlítésért, az egyre inkább fáradó Diósgyőr pedig szórványos ellentámadásokból próbálta bebiztosítani a győzelmét. A hazaiak horvát kapusa, Karlo Sentic többször is hárított - egyszer a kapufa is kisegítette -, így oroszlánrészt vállalt abból, hogy a DVTK-nak végül sikerült megőriznie előnyét. Az utolsó percben még Acolatse is betalált, utat engedve a hazai ünneplésnek.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 3-1 (2-0)

Miskolc, 9518 néző, v.: Berke

gólszerzők: Holdampf (31.), Pernambuco (45+1.), Acolatse (92.), illetve Bárány (64.)

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×