eur:
388.93
usd:
361.81
bux:
68115.91
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A gólszerző ferencvárosi Varga Barnabás (j3) és csapattársai ünnepelnek a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a szerb Cukaricki mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

A Ferencváros úgy tett, mint Szoboszlai csapata

A Ferencváros 3-1-es győzelemmel rajtolt a Konferencia-ligában a szerb Csukaricski ellen. Ugyancsak 3-1-re nyert Szoboszlai Dominik együttese a Liverpool, az Európa-ligában, a LASK ellen. Dejan Stankovic leginkább csapata hozzáállásával volt elégedett.

A két mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják. A Liverpool mérkőzéséről itt írtunk a lefújás után.

A Ferencváros-Csukaricski mérkőzésen a vendégek ugyan Djordje Ivanovic pontos lövésével vezetést szereztek a 26. percben, de a szinte végig fölényben futballozó zöld-fehérek még a szünet előtt fordítottak Varga Barnabás 11-esével és a ghánai Kwabwena Owusu gyönyörű lövésével. A végeredményt a csereként beálló szerb Aleksandar Pesic állította be a 79. percben.

Budapest, 2023. szeptember 21.
Ferencvárosi szurkolók élőképe a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában, a Ferencvárosi TC és a szerb Cukaricki mérkőzése előtt a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én.
MTI/Illyés Tibor
A ferencvárosi szurkolók olyan élőképpel fogadták kedvenceiket, hogy zöld-fekete alapon fehér betűkkel a "FRADI" felirat volt kiolvasható a lelátón, hozzá pedig azt az üzenetet függesztették ki: "előre a kupatavaszért!" A találkozót egyperces gyászszünet előzte meg a marokkói földrengés és a líbiai áradások áldozataira emlékezve. MTI/Illyés Tibor

A magyar bajnok az első perctől magához ragadta a kezdeményezést, sokkal többet birtokolta a labdát, de az ellenfél stabil védekezése miatt eleinte ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Az első lehetőség szűk tíz perc elteltével bal oldali szabadrúgásból adódott, melyből Abu Fani tekert a hosszú sarokba, de a berobbanó Varga Barnabás lesen volt és zavarta a kapust, ezért érvénytelenítették a találatot. A szerb rivális a Ferencváros folyamatos letámadása nyomán nem tudta huzamosabb ideig megtartani a labdát, a félpályát pedig szinte egyáltalán nem lépte át, azaz állandósult a zöld-fehérek fölénye, mígnem a vendégek első értékelhető akciója után Dibusznak kellett védenie.

A játékrész közepén kiszabadult a szorításból a Cukaricki, amely ezt kihasználva vezetést szerzett egy pontos lövéssel. Hátrányban ismét erőre kapott a Ferencváros, és néhány perc múlva büntetőt kapott, azonban a videobíró segítségével megváltoztatta ítéletét a játékvezető. Másodjára a szünet előtti hajrában viszont már hosszas videózás után sem vonta vissza a büntetőt, melyet Varga Barnabás váltott gólra. Ezt követően még nagyobb lendülettel rohamozott a hazai csapat, amely megérdemelten fordított, mivel a teljesen beszoruló Cukaricki nem bírta ki a nyomást a hétperces hosszabbításban.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe: a Ferencváros irányított, támadott, ellenfele pedig védekezésre kényszerült, még szórványos ellenakcióra sem futotta az erejéből. Az idő előrehaladtával ismét egyre nyomasztóbbá vált a magyar csapat fölénye, a szerbek kapusának több ízben is nagyot kellett védenie, hogy együttese ne kerüljön még nagyobb hátrányba. Bár a Cukaricki elvétve tudott támadni, egy ízben mégis sikerült helyzetet kialakítania, azonban Adetunji közelről nem találta el a kaput. A meccs három pontját aztán a csereként beálló Pesic döntötte el, ám utána is nagy kedvvel és lendülettel játszott az FTC, amely akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, de végül meg kellett elégednie a 3-1-es sikerrel a partvonalról végig energikusan irányító Dejan Stankovic vezetőedző első hazai találkozóján.

Dejan Stankovic vezetőedző rendkívül elégedett volt a Ferencváros játékosainak hozzáállásával.

"Leginkább a hozzáállásnak örülök, mert ez a legfontosabb a jó eredmények eléréséhez. Kifejezetten jól játszottunk" - mondta a szerb tréner, aki fenomenálisnak nevezte a hangulatot az első hazai találkozóján.

"Nagy volt a nyomás, de amikor hátrányba kerültünk, akkor sem a csapat, sem a szurkolók nem álltak le, így együtt sikerült fordítanunk."

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes szakember a videobíróról is beszélt, miután elvette a Ferencváros egy-egy gólját és büntetőjét. Ahogy kifejtette, ő már megszokta a VAR-t, ezért nem izgult a döntések előtt, mert 99 százalékban ilyenkor jó ítélet születik.

"Nagyon örültem Pesic góljának, mert sérülés miatt sokat kihagyott. De Varga Barnabás is remekül futballozott. Mindkettőjükre számítok a jövőben is" - mondta középcsatárairól Stankovic azt követően, hogy a szerb és a magyar támadó is eredményes volt.

Kollégája, Igor Matic gratulált a magyar bajnoknak, egyúttal megérdemeltnek nevezte a sikerét.

"Jól kezdtünk, az első fél órában a saját játékunkat tudtuk játszani, ennek köszönhetően vezettünk is, de nagy hibákból fordított a Ferencváros. A hiba a játék része, többnyire pedig az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik. A második félidőre célra törőbb futballt kértem és cserékkel próbáltunk frissíteni, de így sem sikerült egyenlíteni" - értékelt Matic, aki szintén kiemelte a "fantasztikus hangulatot és a gyönyörű stadiont". Úgy vélte, mindig öröm ilyen atmoszférában futballozni.

A magyar bajnok két hét múlva az idén döntős és az F csoportban a belga Genk vendégeként 2-2-es döntetlennel rajtoló olasz Fiorentina vendége lesz a második körben. A négyes első helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, a második pedig az Európa-liga egyik csoportharmadikjával találkozik a 16 közé kerülésért.

A két mérkőzés élő tudósítása

A Ferencváros kezdő tizenegye: Dibusz – Botka, S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Makreckis, Abu Fani – Owusu, Zachariassen, Marquinhos – Varga Barnabás.

A Liverpool Linzben: Kelleher – Bajcetic, Konaté, Van Dijk, Cimikasz – Endo, Gravenberch, Elliott – Doak, Núnez, Díaz. Jürgen Klopp mind a tizenegy kezdő játékostá lecserélte a Wolverhampton elleni gárdájához képest.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 0-0: A 10. percben Abu Fani szabadrúgása után a labda a Csukaricski kapujába jutott, de a bíró nem adta meg, bár Varga Barnabás nem ért hozzá a labdához, de lesen volt, zavarta a kapust.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 0-0: Jól, támadóan kezdett a Ferencváros, jó lett volna, ha érvényes Abu Fani gólja.

GENK–FIORENTINA 1-1: A csoport másik mérkőzése 1-1-re áll.

LASK–LIVERPOOL 1-0: Linzben a Liverpool hátrányba került, Florian Flecker lőtte a gólt. 1-0 a LASK-nak.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 0-1: Tíz perc mezőnyjátékkal telt el, majd a semmiből vezetést szerzett a Csukaricski. A 26. percben Ivanovics fordulásból, a 11-es pont tájáról lőtt gólt.

GENK–FIORENTINA 1-2: Ranieri már a második gólját lőtte.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 0-1: Botka a földre került az ellenfél tizenhatosán belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A VAR alapján visszavonta az ítéletet.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 1-1: Ezúttal az Owusu elleni szabálytalanság miatt ítélt büntetőt a bírót, megint VAR-oztak, de most megadta a bíró. Varga Barnabás kiegyenlített.

Budapest, 2023. szeptember 21.
A ferencvárosi Varga Barnabás (j2) büntetőből gól lő a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a szerb Cukaricki mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én.
MTI/Illyés Tibor
A ferencvárosi Varga Barnabás (j2) büntetőből gól lő a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a szerb Cukaricki mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én. MTI/Illyés Tibor

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 2-1: A hétperces hosszabítás végén Owusu látványos csavarással szerzett vezetést.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 2-1: Megkezdődött a második félidő.

LASK–LIVERPOOL 1-1: Darwin Núnez büntetőből kiegyenlített.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 2-1: Botka Endre helyére Sigér Dávid állt be.

LASK–LIVERPOOL 1-1: Szoboszlai Dominik, valamint Joe Gomez és McAllister is beállt.

LASK–LIVERPOOL 1-2: Vezet a Liverpool, Luis Diaz szerzett gólt.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 2-1: Ben Romdan és Lisztes Krisztián váltja Owusut és Abu Fanit.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 3-1: Lisztes Krisztián lövését még védte a kapus, de aztán Pesics tíz méterről, pazar mozdulattal, a rövid felső sarokba vágta a labdát.

GENK–FIORENTINA 2-2: Kiegyenlítettek a belgák a csoport másik mérkőzésén.

LASK–LIVERPOOL 1-3: A csereként beálló Mohamed Szalad látványos góllal zárta le a mérkőzést.

FERENCVÁROS–CSUKARICSKI 3-1: Vége a mérkőzésnek.

LASK–LIVERPOOL 1-3: Vége a mérkőzésnek.

GENK–FIORENTINA 2-2: Vége a mérkőzésnek.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×