eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az argentin Lionel Messi szabadrúgásra készül a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Mexikó mérkőzésen a Loszaíli Nemzeti Stadionban 2022. november 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Jorge Saenz

Nyilvános a FIFA-lista, ők versengenek az év legjobbja címéért

Nyilvánosságra hozta csütörtökön a 2023 legjobbja elismerésre eséllyel pályázókat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), a férfi jelöltek között pedig a világbajnok argentin Lionel Messi mellett a francia válogatott és a Paris Saint-Germain világsztárja, Kylian Mbappé, valamint a Manchester Cityvel triplázó norvég Erling Haaland is szerepel.

A 12 játékost tartalmazó névsorban szerepel többek között még a Bajnokok Ligája döntőjében győztes gólt szerző Rodri, a Manchester City spanyol középpályása, valamint a Napoli bajnoki címében főszerepet vállaló nigériai Victor Osimhen és georgiai Hvicsa Hvarackelia is. Az edzők ötfős listáján ott van a Manchester Cityt irányító Josep Guardiola, illetve a Napolival 33 év szünet után újra olasz bajnoki címet nyerő Luciano Spalletti.

A legjobb női futballista díjára a 16 jelölt közül eséllyel pályázik az aranylabdás Aitana Bonmatí, valamint a hozzá hasonlóan spanyol válogatott és friss világbajnok Jenni Hermoso.

A legszebb gólért járó Puskás-díj jelöltjeinek listáját jövő csütörtökön hozza majd nyilvánosságra a FIFA.

A női edzőknél a férfiakhoz hasonlóan öt jelölt közül kerül majd ki a győztes, s mindkét nemnél a kapusokra is külön lehet voksolni, emellett egy szurkolói díj is gazdára talál.

A szavazásban hagyományosan a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai, valamint újságírók vesznek részt, a szurkolók pedig október 6-ig szavazhatnak a FIFA honlapján.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×