eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A brazil Neymar a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Horvátország-Brazília mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Neymar megdöntötte Pelé rekordját

Ami a válogatottban szerzett gólok számát illeti.

Brazília a Bolívia felett aratott fölényes győzelemmel kezdte meg a 2026-os labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatát.

Az 5-1-es hazai sikerből Neymar és Rodrygo is két góllal vette ki a részét, előbbi ezzel ráadásul lehagyta a legendás Pelét az örök góllövőlistán. A 31 éves játékos, aki a közelmúltban szerződött a szaúdi bajnokságban szereplő al-Hilalhoz, a meccs elején büntetőt rontott, de aztán a 61. és a 93. percben is betalált, megszerezve pályafutása 78. és 79. gólját, amivel megelőzte a tavaly elhunyt Pelét a brazil örökrangsorban, amelyet immár ő vezet.

A brazilok a következő fordulóban, kedden Peru vendégei lesznek.

Uruguay is győzelemmel rajtolt a selejtezősorozatban, 3-1-re nyert Chile ellen az új szövetségi kapitány, Marcelo Bielsa első tétmérkőzésén.

A dél-amerikai kontinens tíz csapatából hat jut ki egyenes ágon a tornára, a hetedik pedig interkontinentális pótselejtezőt vívhat. A 48 válogatottat felvonultató világbajnokság társházigazdái az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó lesznek három év múlva.

Eredmények, vb-selejtezők, Dél-Amerika, 1. forduló:

Uruguay-Chile 3-1 (2-0)

Brazília-Bolívia 5-1 (1-0)

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Mégis mi a csuda ütött Emmanuel Macronba? A francia államfő Ukrajnába csapatok küldését belengető mondatai után a fél világ, és egész Franciaország, ezt találgatta. Bármi is volt mögötte, Putyin elnök rögvest jelezte: Moszkva – a maga atomhatalom mivoltában – áll elébe. Mire Macron válasza sem késett: Párizs cseppet sem fél, neki is méretes atomarzenál áll a rendelkezésére. Diplomáciai körökben rég volt példa ennél kevésbé épületes, és főleg ennél veszélyesebb eszmecserére. Ami kérdések tömegét veti fel: mi motiválja Macront, ki miként reagál a nyugati szövetségben, mit szól az egészhez az Egyesült Államok? És leginkább: vajon immár tényleg közvetlen hadviselő féllé válhat-e a NATO?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×