eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Nem tréfa - Igen sokan kardot rántanak szombaton a Várban

Szombat délelőtt 11 órától tartja a Magyar Vívó Szövetség a Várban, a Sándor-palota előtti Szent György téren a Vívás Világnapjának központi fővárosi rendezvényét.

Szombat délelőtt 11 órától tartja a Magyar Vívó Szövetség a Várban, a Sándor-palota előtti Szent György téren a Vívás Világnapjának központi fővárosi rendezvényét.

Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség főtitkára az InfoRádióban elmondta, bízik benne, hogy az idei évben is a látványosságé lesz a főszerep, ehhez a helyszín járul hozzá a leginkább.

"Szabad vívás része is van a rendezvénynek, ezen kívül köszöntjük régi nagyjainkat, jelen lesznek szponzoraink, illusztris vendégeink, és aktuális világbajnokaink nagy része is" - sorolta.

A sportág már most ráfordult a párizsi olimpiára, javában tart - márciusig - a kvalifikációs időszak, a feladat nem más, mint a jelen sikereit átültetni a 2024-es évre:

  • számos érem jött a világkupaversenyekről
  • több kardvilágbajnoki magyar arany is született
  • Koch Máté párbajtőröző egyéni világbajnok lett.

"Márciusban az utolsó párbajtőr-kvalifikációs grand prix, illetve a férfi kardnak utolsó kvalfikációs vk-versenye szintén Budapesten lesz, ezt követően már kialakul a csapat- és egyéni rangsor, bízunk benne, hogy minél több magyar résztvevő lesz" - részletezte.

A Vívás Világnapjáról ITT olvashatók részletek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×