eur:
395.16
usd:
368.35
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
A magyar csapat ünnepli győzelmét a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen és aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Faragó Tamás: a világbajnoki győzelem a magyar vízilabda erejét bizonyítja

Bár sok szerencse is kellett a sikerhez, de azért a játékosok és a szakmai stáb tagjai is nagyon sokat tettek azért, hogy a válogatott végül veretlenül legyen a világ legjobbja - nyilatkozta az InfoRádiónak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója.

A Nemzet Sportolója szerint a görögök ellen is folytatódott az a csoda, amit a spanyolok, illetve az amerikaik ellen produkált a magyar válogatott. Faragó Tamás külön kiemelte, hogy a játékosok sokszor reménytelen helyzetekben is képesek voltak megújulni és fantasztikus gólokat lőni.

Mindent összevetve szerinte megérdemelten nyert a magyar válogatott, még akkor is, ha a győzelmet végül csak ötméteres-párbajban tudta kicsikarni.

Azt is megemlítette, hogy bizony a döntőben

volt olyan szakasz, amikor a görögök jobban játszottak, de a magyarok mégis képesek voltak a reménytelennek tűnő helyzetből is felállni. Faragó Tamás szerint ennek a csapatnak ez a legnagyobb erénye.

Ebben jelentős szerepet játszott Varga Zsolt, aki újból és újból lelkesíteni tudta a csapatát.

A nagyszerű játékosok közül külön is kiemelkedett Vogel Soma, aki szenzációs védéseivel sokat tett a győzelemért. Nem véletlen - mondta Faragó Tamás -, hogy amikor valaki csapatot szervez, akkor azt mindig egy jó kapussal kezdi. De kiemelkedő teljesítményt nyújtott több mezőnyjátékos is, hiszen Zalánki, Manhercz, Vámos, Jansik és a többiek góljai egészen parádésak voltak - folytatta a Nemzet Sportolója.

"A magyar válogatott most olyan klasszis játékosokból áll, akik a sorsdöntő helyzetekben is képesek egy mérkőzést eldönteni" - hangoztatta az olimpiai, világ és Európa-bajnok vízilabdázó. A sportág rendelkezik azzal az erővel, amelynek segítségével képes időről-időre újítani. Mint mondta: "Mindig amikor kiöregszik egy nagy generáció, akkor azon sopánkodunk, lesz-e vajon folytatás? Miközben az utánpótlásban ugyanúgy ott vannak azok a tehetségek, akik aztán képesek folytatni a sikersorozatot."

Ami a jövőt, vagyis a párizsi olimpiát illeti, a mostani világbajnokság után Faragó Tamás nagyon bizakodó, és szerinte a magyar válogatott esélyes lehet az ottani győzelemre is. Ebben kétségtelenül nagy szerepe lesz Varga Zsolt szövetségi kapitánynak, aki már többször bizonyította, hogy vesztett helyzetekben is képes olyan taktikai utasításokat adni, amellyek aztán új lendületet adnak a csapatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×