eur:
388.49
usd:
360.83
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Mészöly Kálmán, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Vasas új Illovszky Rudolf Stadionjának avató ünnepségén, a Fáy utcában 2019. július 5-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Többé senki nem viselheti Mészöly Kálmán 3-as mezszámát a Vasasban

Visszavonultatja a Vasas FC a Mészöly Kálmán által viselt 3-as számú mezét, így ezt követően egyetlen angyalföldi futballista sem viselheti azt mérkőzésen. Az esemény keretein belül egy Vasas–Magyar öregfiúk-válogatott mérkőzést is rendeznek, ami közvetlenül a Vasas–Budafok NB II-es bajnoki előtt, azaz július 30-án, 17 órakor lesz az Illovszky Rudolf Stadionban.

Mészöly Kálmán 61-szer öltötte magára a magyar válogatott mezét, és 6 gólt szerzett a nemzeti csapatban. Óbudán, a III. Kerületi TVE-ben kezdett futballozni, de felnőttként csak a Vasasban játszott. A piros-kékekkel négyszer lett magyar bajnok, háromszor Közép-európai kupagyőztes. Két világbajnokságon és két Európa-bajnokságon vett részt. 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át, 2018 óta Budapest díszpolgára, az MLSZ életműdíjasa. 61 mérkőzésen volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, előtte 61-szer szerepelt a magyar válogatottban, mint játékos, ezzel olyan szinten csúcstartó, hogy megelőzte egykori mesterét, Baróti Lajost is, mivel összesen 122-szer volt érintve a válogatott vonatkozásában. 1982-ben lett mesteredző.

Mészöly Kálmán a Vasasban a 3-as számú mezben játszott, de ebben már soha többet nem léphet pályára egyetlen angyalföldi játékos sem. A mezszámát az NB II első fordulójában megrendezésre kerülő Vasas-Budafok mérkőzés előtt vonultatják vissza, amikor az angyalföldi legendák a magyar öregfiúk válogatottja ellen lépnek pályára – írja az Nb1.hu.

A gálamérkőzés szervezői: Genzwein Ferenc, a Vasas SC örökös tagja, a Vasas labdarúgásának tiszteletbeli elnöke, címzetes egyetemi tanár, Gellei Imre, korábbi szövetségi kapitány, a Vasas korábbi sikeredzője, az öregfiúk válogatott szövetségi kapitánya és Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója,

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×