eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Water polo action in a swimming pool
Nyitókép: Grigorenko/Getty Images

Oda a férfi vízilabda-válogatott bronzérme

Első körben 13-13 után büntetőkkel megnyerte a bronzcsatát a magyar válogatott a Los Angeles-i Világkupa Szuperdöntőben, ám az amerikaiak műhiba miatt óvtak, így a meccs utolsó 4:24 percét újra kellett játszaniuk a csapatoknak – két órával később, a döntő után. A házigazdák pedig a megismételt ötméteres mellett lőttek még egyet, ezzel nyertek.

Nem ment el szó nélkül a történtek mellett Varga Zsolt szövetségi kapitány, ugyanakkor az újrajátszásban elveszített bronzérmen túl is van élet: a Világkupa három meccsén fontos visszajelzéseket kapott arról, min kell még dolgozni a világbajnokság rajtjáig – olvashatók szavai a szövetség honlapján.

„Ilyen még nem nagyon történt, az én karrieremben biztosan nem... Nyilván benne van a szabályokban, hogy ebben az esetben lehet óvni – ők pedig megóvták. Talán annyit mondanék, hogy

az újrajátszott négy és fél perc sem feltétlenül a fair play szellemében zajlott, pláne nem az addig történtek fényében,

az utolsó szöglet jogosságát például utólag elismerték, ennyit vihetünk magunkkal a bronzérem helyett... – nyilatkozta Varga Zsolt. – Hogy másodjára már nem tudtuk megnyerni a meccset, abban egyértelműen szerepet játszott a pszichés alapállapot: volt egy komoly mérkőzés, amit megnyertél, volt benned egy feszültség, ami jólesően leengedett. Ezek után ismét feltöltődni, ráadásul úgy, hogy tőled elvettek valamit, ami már a tiéd volt, ők meg kaptak egy új lehetőséget, ami rögtön azzal indul, hogy újralőhetik a meccsen kihagyott ötméteresüket... Az élet valahol elvesz valamit, és azt valahol visszaadja, remélem, velünk sem lesz másként” – mondta.

A szövetségi kapitány szerint a torna egyébként jól szolgálta a válogatott céljait, lemérhették, mi működik és mi nem, ráadásul mindezt nagyon különböző stílusú csapatokkal szemben, akik teljesen más rendszerszemlélettel közelítenek a vízilabdához. „Az amerikaiak például rengeteg gólt lőnek és rengeteget kapnak – ez történt az olaszok elleni elődöntőjükön is –, ráadásul erőteljesebb a bíráskodás a meccseiken, sokkal több a kiállítás, azaz az történt, amire számítottam” – fogalamzott.

„Tény, egyelőre eléggé hullámzó a játékunk, az első nap a védekezés remekül ment, az utolsó nap a támadásunk indult meg végre, de még egyszer hangsúlyozom,

ez a Világkupa arról szólt, hogy láttuk, min kell még dolgozni.

Van még két hetünk, most jön a finomítás rész, amikor mindenki pontosan tudni fogja, mikor mit kell csinálnunk” – tette hozzá Varga Zsolt.

A játékosok jelenlegi hangulatáról annyit mondott, hogy felnőtt férfiakról van szó, akik tudják kezelni az élettel járó pofonokat – ugyanakkor, „ha egy már megnyert mérkőzést veszítesz el ilyen körülmények között, akkor azt meg kell élni, és semmit sem kell elfojtani.”

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×