eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Az angol Anthony Taylor játékvezető a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bírósági döntés a budapesti reptéri balhé ügyében

Az Európa-liga-döntő játékvezetőjét inzultálták Ferihegyen az utasváróban - bíróság elé állítás és gyors ítélet lett a vége.

Az AS Roma szurkolói megtámadták a Budapestről hazainduló Anthony Taylort és családját a ferihegyi repülőtéren az El-döntő másnapján, este. A játékvezető feleségével és lányával utazott, és csak a rendőrök segítségével tudott elzárt részre menekülni a felháborodott drukkerek elől.

A Fővárosi Törvényszék hétfői közlése szerint az olasz férfi több honfitársával a Sky Court galérián, az éttermeknél volt, amikor felismerték a játékvezetőt. Indulatosan számonkérték rajta a szerda esti mérkőzésen hozott döntéseit. Mivel a szóváltás közben az indulatok elszabadultak, a reptéri rendőrök kimenekítették a férfit és családját a dühös szurkolók közül.

A helyszínen maradt személyek között a heves szóváltás folytatódott, amelynek során a vádlott mások felé vizet locsolt ki, egy ismeretlenül maradt személy irányába pedig rúgó mozdulatot tett, majd elhajított egy széket. Az eldobott széket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik rendőre – hogy senki ne sérüljön meg – a levegőből leütötte. A konfliktus során személyi sérülés nem keletkezett. A terhelt kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az incidensben részt vevő olasz állampolgárt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság intézkedő rendőrei elfogták, és garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás indult vele szemben.

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi a vádiratban foglaltak szerint elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság elfogadta a beismerő nyilatkozatot, ezért a perbeszédeket és a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett: az ügyészi indítvánnyal egyezően garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, és 500 000 forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a terhelt együttműködését a hatóságokkal, a vád szerinti beismerést, súlyos betegségét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermekről gondoskodik.

A fellebbezésre jogosultak az ítéletet tudomásul vették, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Címlapról ajánljuk
A Wagner-csoport gépe zuhanhatott le Maliban

A Wagner-csoport gépe zuhanhatott le Maliban

Vélhetően egy a „Wagnerhez köthető” repülőgép zuhant le Afrikában egy hónappal azután, hogy a zsoldoscsoport parancsnoka, Jevgenyij Prigozsin meghalt egy repülőgép-robbanásban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Fokozódik a feszültség a Spitzbergák körül: szinte ismeretlen térségben csaphat össze a NATO az oroszokkal

Fokozódik a feszültség a Spitzbergák körül: szinte ismeretlen térségben csaphat össze a NATO az oroszokkal

A 21. század egyik geopolitikai csatározásainak egyik legfontosabb színtere lehet az Északi-sarkvidék. Sokan úgy tekintenek a területre, mint a nagyhatalmi versengés egy újabb területe, ahol az értékes lehetőségek megszerzésére törekednek a globális szereplők. A fokozódó figyelem azt eredményezi, hogy olyan ismeretlen területek, vagy elfeledett szigetek kapnak növekvő figyelmet, mint például a Skandináv-félszigettől északra helyezkedő, Norvégia szuverén területének számító Spitzbergák szigetcsoport. A kicsivel több mint 61 000 négyzetkilométeres szigetcsoport ismert még a norvég nevén is, a helyiek Svalbard néven emlegetik. De hogy tudott ez a kétharmad magyarországnyi, kevesebb mint 3000 fős lakosságú, rendkívül hideg és elhagyatott terület a globális térkép kiemelt helyére kerülni? Ezt fogjuk most megnézni az elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×