eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az angol Anthony Taylor játékvezető a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bírósági döntés a budapesti reptéri balhé ügyében

Az Európa-liga-döntő játékvezetőjét inzultálták Ferihegyen az utasváróban - bíróság elé állítás és gyors ítélet lett a vége.

Az AS Roma szurkolói megtámadták a Budapestről hazainduló Anthony Taylort és családját a ferihegyi repülőtéren az El-döntő másnapján, este. A játékvezető feleségével és lányával utazott, és csak a rendőrök segítségével tudott elzárt részre menekülni a felháborodott drukkerek elől.

A Fővárosi Törvényszék hétfői közlése szerint az olasz férfi több honfitársával a Sky Court galérián, az éttermeknél volt, amikor felismerték a játékvezetőt. Indulatosan számonkérték rajta a szerda esti mérkőzésen hozott döntéseit. Mivel a szóváltás közben az indulatok elszabadultak, a reptéri rendőrök kimenekítették a férfit és családját a dühös szurkolók közül.

A helyszínen maradt személyek között a heves szóváltás folytatódott, amelynek során a vádlott mások felé vizet locsolt ki, egy ismeretlenül maradt személy irányába pedig rúgó mozdulatot tett, majd elhajított egy széket. Az eldobott széket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik rendőre – hogy senki ne sérüljön meg – a levegőből leütötte. A konfliktus során személyi sérülés nem keletkezett. A terhelt kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az incidensben részt vevő olasz állampolgárt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság intézkedő rendőrei elfogták, és garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás indult vele szemben.

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi a vádiratban foglaltak szerint elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság elfogadta a beismerő nyilatkozatot, ezért a perbeszédeket és a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett: az ügyészi indítvánnyal egyezően garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, és 500 000 forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a terhelt együttműködését a hatóságokkal, a vád szerinti beismerést, súlyos betegségét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermekről gondoskodik.

A fellebbezésre jogosultak az ítéletet tudomásul vették, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×