eur:
388.97
usd:
363.5
bux:
68043.21
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Marozsán Fábián a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában 2023. május 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Marozsán Fábián lendületben maradt, de kiesett

A 15. helyen kiemelt Borna Coric szetthátrányból fordítva legyőzte a hétfőn bombameglepetésre Carlos Alcarazt kiejtő magyart a római salakpályás tenisztorna keddi nyolcaddöntőjében.

Az élete első ATP-főtábláján szereplő magyar játékos - a világranglista 135. helyezettje - kedden késő este, 22 óra után kezdhette csak meg a Coric elleni csatáját, a hosszú várakozás azonban nem törte meg a lendületét. Marozsán a horvát ellen ott folytatta, ahol egy nappal korábban abbahagyta a volt és leendő világelső spanyol ellen: remekül, összeszedett játékkal kezdte a meccset.

A találkozó elején a saját adogatását simán hozta, majd harmadik bréklabdáját kihasználva elnyerte riválisa adogatását, amit egy újabb sima szervajáték követett (3-0). A folytatásban az előnyével remekül gazdálkodott Marozsán, aki remek alapvonalütései mellett a hálónál is magabiztos volt, adogatásait egytől egyig magabiztosan nyerte. Leginkább Coricnak kellett küzdenie azért, hogy sajátjait hozni tudja.

A 23 éves magyar játékos egyértelműen uralta a nyitószettet, melyet 36 perc alatt 6:3-ra meg is nyert.

A második játszma néhány perces esőszünet után indulhatott el, egy lényegesen agresszívabb Coriccsal, aki - ha nem is könnyen, de - nyerte a nyitójátékot, majd óriási küzdelemre késztette az adogató Marozsánt, ám a magyar a harmadik egyenlő állás után negyedik adogatóelőnyéből lezárta a játékot. Noha a világranglistán 16. Coric fogadóként jóval szorosabb küzdelemre késztette Marozsánt, mégis a Hajdúszoboszló SE selejtezőből indult teniszezőjének volt először bréklabdája, de kettőből az egyikkel sem tudott élni. A magyar játékos adogatóként a kiélezett szituációkban rendre jó megoldást választott és hajszálpontos ütésekkel akadályozta meg, hogy az egyre nagyobb energiákat mozgósító ellenfele bréklehetőséghez jusson. Ilyen helyzetben 5:4-es hátrányban 30-30-nál hibázott először Marozsán, amikor nyerő ütés helyett hálóba ütött, Coric pedig az első kínálkozó esélyét kihasználva azonnal megnyerte a második szettet.

A folytatásban sem változott a játék képe, már inkább Coric irányított az agresszívabb játékával, ha ritkán bajba is került a szervajátéka során, akkor éppen a bombaerős adogatásai segítették ki. Marozsán ugyanazt a bátor teniszt nyújtotta, mint a korábbi összecsapásain, de egy picit többet hibázott, Coric pedig a harmadik játszmában is az első bréklehetőségét kihasználta, így 4:2-es előnyre tett szert. Marozsán rögtön ezt követően szintén bréklabdához jutott, ám Coric remek szervával hárított, majd megnyerte a játékot. Marozsán az utolsó esélyével fogadóként már nem tudott élni, így ha szoros küzdelemben is, de végül alulmaradt a 2 óra 10 perces találkozón.

Férfi egyes, nyolcaddöntő: Borna Coric (horvát, 15.)-Marozsán Fábián 3:6, 6:4, 6:3

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×