eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Thomas Tuchel, a Bayern München labdarúgóklub új vezetőedzője sajtótájékoztatót tart a müncheni Allianz Arenában 2023. március 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Angelika Warmuth

Súlyos gázolás Manchesterben, és még további áldozatok lehetnek

Nem kímélik a Bayern Münchent a City elleni 0-3 után, a lapok szerint az edzőváltás után csere jöhet a vezetőségben is a német rekordbajnoknál.

A Német Kupában elszenvedett kudarc után a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében elszenvedett manchesteri súlyos vereség után a Bayern München játékosok fogadkoznak ugyan, hogy a visszavágón kiköszörülik a csorbát, a klub vezetői – élükün Oliver Kahn ügyvezető igazgatóval – a csodában reménykednek. Mást nem is tehet, az új tréner, Thomas Tuchel bemutatkozása egyelőre sikertelen, és egyes vélekedések szerint a korábbi edző, Julian Nagelsmann menesztése után további fejek hullhatnak.

A lapok egyetértenek abban, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutáshoz már csodára van szükség. Alig néhány órával a csúfos kudarc után az ügyvezető igazgató bátorító szavakkal igyekezett lelkesíteni Thomas Tuchel csapatát.

Oliver Kahn ismét előállt egykori világhírű kapuvédőként híressé vált, legendás "tovább, tovább, mind tovább" mentalitásával.

"A futballban már megéltem a hihetetlent. Kötelességünk, hogy a visszavágón minden lehetségest beleadjunk" – fogalmazott az igazgató. Némelyest kritikusabban nyilatkozott a vereség után Hasan Salihamidzic. A sportigazgató szerint egy héttel a Német Kupa.búcsú után nem könnyű megemészteni a manchesteri vereséget.

A korábbi tréner, Julian Nagelsmann menesztésének kockázata legalábbis erre a szezonra aligha fizetődik ki – érvelt a klubvezető.

"A vereség ellenére hiszem azt, hogy az új edző, Thomas Tuchel kinevezéséből még nagyon sokat profitálhatunk"

– fogalmazott a válogatott középpályás, Joshua Kimmich.

A gyomorszájra mért ütéshez hasonlította a vereséget a csapatkapitány, Thomas Müller, aki nem kis meglepetésre a mérkőzés nagy részében a cserepadon kapott helyet. "Olyan döntés volt ez, amelynek nyomán az ember aligha boldog, de el kell viselni" – fogalmazott a sérült Manuel Neuer mellett immár klublegendának számító játékos.

Felettébb kritikusan írt a Bayern kudarcáról a Bild. Elemzésében az újság úgy értékelte, hogy a müncheniek kiesése több mint biztosra vehető. A lap idézte a Borussia Dortmund egykori válogatott kapusát, Roman Weidenfellert, aki mindenekelőtt a a sérült Manuel Neuert hiányolta. A Sky televíziónak nyilatkozó Weidenfeller szerint a Manchester első gólját a svájci Yann Sommernél 10 centiméterrel magasabb Neuer minden bizonnyal kifogta volna.

A Bild szerint a Neuer pótlására igazolt Sommer néhány parádés védése ellenére meglehetősen bizonytalan volt a beadások, illetve a hazaadások esetében. Egyszerűen nem képes azt az abszolút biztonságot sugározni a védelem számára, ami Manuel Neuer egyik fő erősségének számított – értékelt a lap.

Az újság szerint a münchenieknek egy kiváló csatárra is szükségük lenne. Az elmúlt években ugyanis hatalmas pénzeket költöttek a védelem erősítésére, így 80 millió eurót adtak Lucas Hernadezért és 70 milliót Matthias de Ligtért, most azonban mindenekelőtt egy gólképes csatár hiányzik – vélekedett a lap, hozzátéve, hogy a 34 eztendős Maxim Choupo-Moting ugyan másodvirágzását éli, de meglehetősen sérülékeny.

Az elemzés szerint a hiányzó stabilitás az egész csapat teljesítményére rányomja bélyegét,
Davies, Gnabry vagy épp Mané az egész évben formán kívül volt, Sané pedig hol kiváló, hol pedig teljesen eltűnik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×