eur:
392.19
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nógrádi Bence, Bácskai Sára Luca, Tiborcz Dániel és Kónya Zsófia (b-j) a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság vegyes váltóversenyének B döntőjében a lengyelországi Gdanskban, a Hala Olivia sportcsarnokban 2023. január 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bánhidi Ákos a gyorskorcsolya Eb-ről: világéletünkben az éremért hajtottunk

Sikeresnek értékelte a vasárnap zárult gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot Bánhidi Ákos, a magyar válogatott szakmai vezetője. A Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka, Jászapáti Petra összeállítású magyar női váltó a hollandok mögött második lett, míg Jászapáti Petra 1000 méteren szerzett bronzérmet.

"Mindenképpen pozitív az értékelés. Úgy gondolom, hogy mindenki főként az éremszerzést kalkulálja olyan szempontból, hogy térképen marad-e egy sportág. Ilyen szempontból rendkívül komoly eredményeket értek el 2000 méteren, illetve a női váltó fantasztikusan teljesített" – mondta el az InfoRádiónak Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szakmai vezetője.

"Az érmekért hajtunk, világéletükben azért hajtottunk" – jegyezte meg. Véleménye szerint pozitív volt a férfiak eredményessége, mert "nagyon legallyazódtak" a Liu testvérek távozását követően. Többen is abbahagyták, például Burján Csaba vagy Oláh Bence. Az, hogy éremért harcoltak, ötödik lett a mixváltó, hatodik a férfiváltó és pontszerző helyen szerepeltek, egyértelműen mutatja, hogy van keresnivalójuk itt, de ezen még rengeteget kell dolgozni.

Bánhidi Ákos elmondta, az Európa-bajnokságon Jászapáti Petra rásérült a bokájára, és sportemberhez méltó hozzáállással állt bele az 1000 méteres versenybe, ahol a kontinenes legjobb öt veresnyzője volt együtt, és ahol bronzérmet nyert. A női váltó pedig annyira pazarul, elszántan, jóformán hiba nélkül teljesített, hogy az ő ezüstérmes eredményükkel is nagyon elégedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×