eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Zalánki Gergő, az olasz Pro Recco játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Pro Recco és a spanyol CNA Barceloneta mérkőzésen Belgrádban 2022. június 2-án. A magyar légiós győztes góljának köszönhetően az olasz csapat 11-10-re nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Zalánki Gergő: erős lesz az évkezdés, de már hozzászoktunk

Az Európa-bajnok vízilabdázó szerint a magyar férfi vízilabda-válogatottnak sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy elérje céljait a következő időszakban. A játékosra kedden már Bajnokok Ligája-meccs vár, de így sem hagyta ki a válogatott év eleji összetartását a Császár-Komjádi Uszodában.

"Nem volt kellemes a vízhőmérséklet, emiatt nem kellemes emlék. Tényleg nagyon hideg volt a víz, 24-25 fok alatt volt. Nem tudom, mennyit mondanak és mennyi a valóság, de talán ilyen a hideg vízben soha nem edzettem" – mondta az InfoRádióban Zalánki Gergő, a Pro Recco olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok vízilabdázója.

Bár hűvös napokon vannak túl, a csapat készül, hiszen másfél év van hátra az olimpiáig. "Ez még nagyon hosszú idő, előtte rengeteg mérkőzést fognak lejátszani. Szeretek inkább mindig a következő lépésre koncentrálni" – jelentette ki.

A következő megmérettetés a Bajnokok Ligájában lesz, kedden már Hannoverben mérkőznek meg. Jön az olasz kupa négyes döntője, a Világkupa-selejtező, aztán a Bajnokok Ligája nyolcas döntője, úgyhogy lépésről lépésre haladnak. "Elég erős évkezdés, de már hozzá vagyunk szokva" – mondta.

Zalánki Gergő szerint a

válogatottnak kell a legtöbbet fejlődnie, hiszen ez egy fiatal csapat, és a rutintalanság miatt hullámzó lehet a teljesítménye.

Ha ezzel tisztában vannak, és tudják, hogy akár egy világbajnokságon is becsúszhat egy-egy gyengébb teljesítmény, akkor ez nem töri meg őket. Az a céljuk, hogy magas szinten és ne ingadozóan teljesítsenek.

A Pro Recco erőssége szerint nagyon magas szinten tudnak teljesíteni, és az apró hibák nem befolyásoljnak egy-egy mérkőzést. A cél az lenne, hogy ezt a stabilitást elérjék a válogatottban, hogy mindenkire lehessen számítani, és minél kevesebb hibával minél jobb teljesítményre legyenek képesek. Hozzátette: ő is abban látja a fejlődését, hogy még gyorsabban, jobban csináljon mindent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×