eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Varga Dániel, az OSC vezetőedzője és Varga Zsolt, a válogatott szövetségi kapitánya (b-j) a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. január 4-én. A magyar válogatott az OSC válogatottakat is felvonultató csapatával játszott edzőmérkőzést.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Zsolt: a cél a fukuokai világbajnoki döntő

Január 1-je óta a Császár–Komjádi Uszodában készül a magyar férfi vízilabda-válogatott. Az Európa-bajnok horvátok végül nem jöttek el, mert több játékosuk is megbetegedett, így a nemzeti csapat három budapesti élklubbal – a FTC, az OSC és a Vasas – gyakorol ezekben a napokban a megszokottnál zordabb körülmények között. Varga Zsoltot, a válogatott és az FTC szakvezetőjét kérdeztük.

Varga Zsolt sem tartja túlzottan kellemesnek, hogy a 27 helyett 25 fokos vízben kell készülnie a válogatottnak, de lehet ilyen körülmények között is dolgozni. „Nyilván van ilyen tapasztalatuk a játékosoknak, csak amikor hosszú idő után ismét hideg vízben kell edzeni, ahhoz hozzá kell szokni” – magyarázta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki ezért valamivel rövidebb edzéseket is tart, előre elmondja a parton a tudnivalókat, hogy gördülékenyebb, gyorsabb legyen a munka a medencében, elkerülendő az esetleges megfázásokat.

A szakember jelezte, azzal, hogy a horvát vízilabda-válogatott lemondta a magyar együttes ellen tervezett kétkapus gyakorlást, az elképzeléseihez képest egész másképp alakul az egyhetes programjuk: a hét első felére csúszott a taktikai felkészülés, a hét második felében pedig klubcsapatokkal játszanak. Elmondása szerint az egyesületek maximálisan rugalmasan álltak a kérdéshez, és mindegyikük partner volt abban, hogy a héten váltott edzések legyenek, ami nyilván az ő számukra is jól jöhet a kupamérkőzések előtt.

A 2024-es párizsi ötkarikás játékokra idén először a nyári világbajnokságon lehet kvótát szerezni, a fukuokai viadalról az első kettő biztosítja a helyét az olimpián. Varga Zsolt szerint nem vitás, a döntőbe jutás a cél. Megjegyezte: ma még talán „fejvakarós”, hogy mindez hogyan is lesz meg, de nyilván sok koncentrált munkával teljesíthető. Illetve nagyon fontosnak tartja, hogy ha nem is csúcsformában, de legalább fizikálisan rendben legyenek akkora a játékosok.

Budapest, 2023. január 4.
Varga Zsolt szövetségi kapitány a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. január 4-én. A magyar válogatott az OSC válogatottakat is felvonultató csapatával játszott edzőmérkőzést.
MTI/Illyés Tibor
Varga Zsolt szövetségi kapitány a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Varga Zsolt végül, mint a Ferencváros szakvezetője, a jövő szerdai BL-mérkőzésről úgy fogalmazott, ha nem is jó játékkal, de kötelező hozniuk a három pontot a Spandau ellen. Ebben némi nehézséget jelent, hogy Vogel Soma sérülés miatt nem fog tudni védeni, így a Ferencváros egy kapussal utazik Berlinbe.

Budapest, 2023. január 4.
Vámos Márton, Vígvári Vendel és Fekete Gergő (b-j) a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. január 4-én. A magyar válogatott az OSC válogatottakat is felvonultató csapatával játszott edzőmérkőzést.
MTI/Illyés Tibor
Vámos Márton, Vígvári Vendel és Fekete Gergő (b-j) a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában. Fotó:MTI/Illyés Tibor
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×