eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Jerez, 2014. január 29.Hajrá, Michael! felirat Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es autós gyorsasági világbajnok korábbi csapatának, a Ferrarinak garázsa előtt a dél-spanyolországi Jerez versenypályáján 2014. január 29-én. Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérülést síelés közben a franciaországi Méribelben, azóta ápolják a grenoble-i egyetemi kórház idegsebészeti osztályán. (MTI/EPA/Jens Büttner)
Nyitókép: Jens Büttner

Három ok, amiért titkolják Michael Schumacher valós állapotát

Kilenc éve szenvedett súlyos síbalesetet a hétszeres Forma–1-es világbajnok, azóta sem tudni, mi van vele.

Kedden töltötte be 54. életévét Michael Schumacher, a Forma–1 hétszeres világbajnoka, akiről a 2013. december 29-én elszenvedett súlyos síbalesete óta nem tudni, milyen állapotban van. A svájci villájában ápolt német pilóta állapotát titokként kezeli a családja és korábbi menedzsere, Sabine Kehm, aki legutóbb három évvel ezelőtt árult el némi információt róla.

Akkor is csak azért, hogy cáfolja a Bunte magazin pletykáját, amely szerint Schumacher "karácsonyi csodaként" újra tud járni. "Sajnos egy közelmúltbeli sajtóhír arra kényszerít minket, hogy tisztázzuk: ellentmond a tényekkel az az állítás, hogy Michael tud járni" –– mondta akkor Kehm. Azonnal sajtópert indított a lap ellen és meg is nyerte.

A sportal.hu cikke szerint a titkolózásnak három oka van:

  • Sabine Kehm szerint ha egyszer engednének a rajongók nyomásának, akkor bármennyit is árulnának el Michael Schumacher állapotáról, az megnyugvás helyett ezernyi új kérdést szülne, amely komoly terhet róna a családra.
  • A Schumacheréhez hasonló agysérülések esetében mindenkinél más és más a lefolyás, a szakemberek sem tudnak jóslatokba bocsátkozni, ráadásul a betegek állapota nagyon hullámzó lehet. Jöhetnek jobb napok, majd bizonyos időszakok után bármikor bekövetkezhet visszaesés is.
  • Michael Schumacher nemcsak aktív éveiben próbálta megvédeni magánletét a nyilvánosságtól, hanem éppen a síbalesete előtti napokban árulta el a menedzserének: szeretne egy kicsit eltűnni a reflektorfényből.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×