eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szurkolók a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Elkészült a Forma-1-es Audi "ötéves terve"

2026-tól 2030-ig biztosan a száguldó cirkusz tagja lesz a német gyártó.

A 2026-os csatlakozását követő harmadik évben szeretne a Forma-1-es futamgyőzelmekért harcolni a gyári Audi istálló, amelynél azt remélik, hogy a motorokra vonatkozó előírások módosítása miatt akár hamarabb is elérhetnek sikereket.

A német autógyár október végén jelentette be, hogy 2026-tól beszáll az autósport elitkategóriájába, a motorokat a Volkswagen gyártja majd, míg a versenygépek összeszerelése és versenykész állapotba hozása a Sauber csapat feladata lesz.

"A 2026-tól 2030-ig tartó négyéves időszakra írtunk alá, és szeretnénk három év elteltével abban a helyzetben lenni, hogy futamgyőzelmekért harcolhassunk - nyilatkozta Adam Baker, az Audi Forma-1-es programért felelős igazgatója. - Realistának kell maradnunk, az első és a második év is nagyon kemény lehet, ezt nehéz megjósolni" - tette hozzá.

A motorokra vonatkozó új szabályozás 2026-tól lép életbe, és Baker szerint ez lehetőséget teremt arra, hogy az F1-be frissen belépő istállók hamarabb váljanak versenyképessé.

"Elsősorban a költségvetési korlát szabályozza a sikerhez vezető utat. Minden csapatnak ugyanakkora esélye lesz, és mindenkinek ugyanazokkal a kihívásokkal kell majd szembenézni, ezek pedig ugyanolyan hatalmasak lesznek, mint voltak mindig is a Forma-1-ben" - jelentette ki Baker, aki szerint ha jó munkát végeznek, akár már 2026-ban az élmezőnyhöz tartozhatnak majd.

Az Audi F1-es csapatának székhelyén, Neuburgban már 220 alkalmazott dolgozik, s a tervek szerint jövő év közepére ez a létszám 300 főre duzzad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×