eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Seyi Awogbemi Sodiq, kosárlabdázó, az Alba Fehérvár nigériai származású játékosa. Fotó: Facebook
Nyitókép: Fotó: Facebook

Elhunyt az Alba Fehérvár fiatal nigériai játékosa

Tizennyolc éves Seyi Awogbemi Sodiqot hazájában, Nigériában érte a halál.

A klub honlapján olvasható megemlékezésben felidézik, hogy az afrikai kosaras 13 évesen érkezett Magyarországra, s a korosztályos bajnokságokban nyújtott remek teljesítményével kiemelkedett a hazai mezőnyből. Tizenhat évesen bemutatkozott a székesfehérváriak felnőtt együttesében, s egyre több játékpercet kapott a bajnoki találkozókon.

Tavaly ősszel súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, s hosszas mérlegelés után, szülei tanácsára úgy döntött, nem vállalja a műtétet Magyarországon, februárban hazatért Abujába. Otthon hagyományos orvosi módszerekkel gyógyították, majd néhány hónapja újrakezdte a kosárlabdát, edzésbe állt korábbi csapatánál, dolgozott a visszatérésen. Az volt a terve, hamarosan visszatér Magyarországra, ismét az Alba játékosa lesz.

Szombaton reggel azonban - egy héttel 19. születésnapja előtt - megállt a szíve és elhunyt - írja az Alba honlapja.

A szombat esti Budapesti Honvéd elleni bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a fiatal kosárlabdázóra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×