eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Frank Lampard visszavonult angol labdarúgó, az angol első osztálybeli Chelsea legendás játékosa sajtótájékoztatót tart a londoni Stamford Bridge stadionban 2019. július 4-én. A londoni klub három évre szerződtette vezetőedzőjének a 41 éves szakembert, aki a Juventushoz távozó olasz Maurizo Sarrit váltja.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Frank Lampard védi a "nullázó" angol válogatott szövetségi kapitányát

Az ikonikus középpályás szerint túl nyersen szidják a szurkolók az edzőt.

Frank Lampard, az Everton vezetőedzőjeként dolgozó 106-szoros angol válogatott exfutballista szerint a szurkolók túl nyers kritikákat fogalmaznak meg Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal szemben, akit a nemzeti csapatban szereplő játékosokkal együtt inkább támogatniuk kellene a november 20-án kezdődő világbajnokságra való felkészülésben.

Az angolok pocsék teljesítményt nyújtva kiestek a Nemzetek Ligája A divíziójából, miután a magyar válogatottat is felvonultató csoportban mindössze három pontot szereztek, másik három meccsüket egyformán elbukták és négy góljuk mellé tizet kaptak. Southgate együttese Budapesten 1-0-ra, Wolverhamptonban pedig 4-0-ra kapott ki a magyaroktól, de az Európa-bajnok olaszok is legyőzték őket Milánóban 1-0-ra.

"Nem mondom, hogy nem lehet kritizálni valakit, hiszen az angol szövetségi kapitányi poszt nyomással jár.

Ha vannak konstruktív javaslatok, és az embereknek van véleménye, az nagyszerű, de közeleg a vb, és a felkészülés során jó lenne, ha mindenki Gareth és a csapat mögött állna"

- jelentette ki a 44 éves szakember.

Lampard emlékeztetett rá: a Southgate-et kritizálók gyakran azt hánytorgatják fel a kapitánynak, hogy "túl óvatos" stílusban közelíti meg a mérkőzéseket.

"Emlékszem arra a fantasztikus francia válogatottra, amely megnyerte a legutóbbi vb-t anélkül, hogy kifejezetten szépen és látványosan játszott volna. A modern labdarúgásban nagyon

sokféle edzői felfogás létezik,

a győzelem pedig sokszor apró dolgokon múlik" - mondta az exközéppályás, aki szerint teljes mértékben Southgate döntése, hogy mennyire eltérő felfogásban küldi a pályára csapatát a vb csoportmérkőzésein, valamint továbbjutás esetén az egyenes kieséses szakaszban.

Az angol válogatott a katari vb-n a B csoportban szerepel majd az Egyesült Államok, Irán, valamint Wales társaságában.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×