eur:
392.75
usd:
363.72
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
A győztes amerikai Caeleb Dressel a férfi 50 méteres pillangóúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Két hónap hallgatás után megszólalt a világ legjobb úszója

Utoljára a budapesti világbajnokságon úszott Caeleb Dressel, azóta eltűnt, most kiderült, mi történt vele.

Caeleb Dressel, a hétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok amerikai úszó visszalépett a 100 méteres gyorstól, majd az egész budapesti világbajnokságtól. Legutóbb június 21-én a 100 méter gyors előfutamában úszott a Duna Arénában, majd visszalépett a vb hátralévő részétől. Két aranyéremmel azonban már így is gazdagodott – 50 méter gyorson és a 4x100-as gyorsváltó rajtembereként –, de a döntése okairól akkor nem nyilatkozott.

Most az Index észrevette, Dressel két és fél hónap után Instagram-poszttal jelentkezett, .

"Nem úsztam versenyszerűen a vb óta, és nagyon őszintén mondom, boldog vagyok úszás nélkül. Boldog vagyok, ugyanakkor hiányzik is az úszás" – írta az úszó, és arról is beszámolt, hogy mit csinált ebben az időszakban: elment nászútra Izlandra, vásárolt egy traktort, bejárta az Appalache-hegység egy olyan szakaszát, ahol korábban még nem járt, és úszkált tengeri tehenekkel.

"Most már tudom, hogy az úszás és a boldogság megfér nálam egymás mellett. Életem egy bizonyos pontján mindkettő megvolt, és most azon dolgozom, hogy újra meglegyen, egyszerre a kettő. De ha szükséged van egy kis szünetre, akkor lépj ki a taposómalomból. Visszatérek!" – közölte Dressel.

Dressel még májusban adott egy interjút, abban arról beszélt, hogy mekkora nyomást jelentett számára az olimpia, illetve megküzdeni a rá nehezedő elvárásokkal. Ráadásul megoldhatatlan feladatot jelentett neki a magánélet és a versenyzés összeegyeztetése, februárban úgy kellett elszöknie egy versenyről, hogy megünnepelhesse feleségével egybekelésük első évfordulóját.

Címlapról ajánljuk
Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Vlagyimir Putyin orosz elnök szokásos évértékelő beszéde inkább a közelgő elnökválasztás előtti kampányesemény volt, amelynek hangulata sokkal kevésbé volt fenyegető a nyugati hatalmaknak, mint egy évvel korábban – értékelt Vigóczki Máté Oroszország-kutató
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×