eur:
397.05
usd:
369.64
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul
BUDAPEST, HUNGARY - OCTOBER 09: Hungary manager Marco Rossi speaks to media before the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Hungary and Albania at Puskas Arena on October 09, 2021 in Budapest, . (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Lett két évzáró játszótársa a magyar labdarúgó-válogatottnak

Egyiküket a papírforma szerint ki kell tömni – van miért visszavágni –, másikuk papíron nincs messze Marco Rossi csapatától játéktudásban. Utóbbi lehet Dzsudzsák Balázs válogatott búcsúmeccse.

Novemberben Luxemburggal (FIFA-rangsor: 93.) és Görögországgal (FIFA-rangsor: 49.) vív barátságos mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott (37.).

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának csütörtöki híre szerint a Marco Rossi irányította nemzeti együttes november 17-én a Stade de Luxembourgban lép pályára, három nappal később pedig a Puskás Arénában fogadja a görögöket.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a görögök elleni mérkőzés lesz Dzsudzsák Balázs válogatott búcsúmeccse. Jelenleg 108-108 mérkőzéssel Király Gáborral holtversenyben rekorderek. A szélső a görögök ellen mutatkozott be, később pedig ellenük szerezte első gólját a nemzeti tizenegyben.

Luxemburg jelenleg a Nemzetek Ligája C divíziójában Törökország mögött a második helyen áll csoportjában. Legutóbb 2017. november 9-én mérkőzött meg a magyar válogatott a luxemburgival, és akkor 2-1-es vereséget szenvedett. A novemberi meccs lesz a 12. Luxemburg ellen, amelyet - az említett, öt évvel ezelőtti találkozót leszámítva - mindig legyőzött a magyar válogatott.

A szintén NL C divíziós - és ott csoportelső - görögökkel legutóbb már Marco Rossi vezetésével találkozott a magyar válogatott, amely 2018. szeptember 11-én, hazai pályán 2-1-re győzött, október 12-én pedig idegenben 1-0-ra kikapott. A két válogatott eddig 21 alkalommal csapott össze egymással, öt magyar győzelem, hat döntetlen és tíz görög siker született.

"Minden évben kevés időt tud együtt tölteni a csapat, mivel roppant sűrű a klubcsapatok programja itthon és külföldön egyaránt, ezért minden egyes együtt töltött plusz nap kiemelt jelentőséggel bír - mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. - Ebből a szempontból is fontos lesz a novemberi összetartás, illetve kitűnő esélyt nyújt arra is, hogy lehetőséget adjunk azoknak a fiataloknak, akik egy ideje már kopogtatnak a férfi A-válogatott ajtaján, és amennyiben továbbra is megfelelően dolgoznak és teljesítenek, hamarosan rendszeres kerettagok lehetnek. Szeretnénk lemérni, hogy mire képesek és hol tartanak nemzetközi szinten a felnőtt válogatottak mezőnyében" - tette hozzá.

A görögök elleni találkozó a katari világbajnokság nyitónapjára esik, ami azért fordulhat elő, mert a nemzetközi szövetség utólag hozta egy nappal előbbre a vb első mérkőzését.

Az NL-ben a magyarok szeptember 23-án Lipcsében lépnek pályára a németek ellen, majd 26-án a Puskás Arénában fogadják az Európa-bajnok olaszokat.

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×