eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Justin Ferizaj, a Shamrock Rovers (j) és Henry Wingo, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Shamrock Rovers – Ferencváros visszavágó mérkőzésén Dublinban 2022. augusztus 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Brian Lawless

A Ferenváros továbbjutott, de szép estét szerzett ellenfelének

A Ferencváros 1-0-s vereség et szenvedett Dublinban a Shamrock Roverstől, de a hazai 4-0-nak köszönhetően, simán továbbjutott, várhatja az Európa-liga pénteki sorsolását.

A két összeállítás. Shamrock Rovers: Mannus – Gannon, Hoare, Grace – Finn, G. O’Neill, Towell, Ferizaj, Kavanagh – Emakhu, Farrugia. Ferencváros: Bogdán – Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Auzqui, Tokmac, A. Traoré – R. Mmaee.

Miután az ellenfél szíbe is zöld-fehér, a Ferencváros különleges, aranyszínű mezben lépett pályára. A csapatkapitányi karszalagot ezúttal Tokmac Nguen viseli.

Kezdeményezően lépett fel a Ferencváros, Tokmac és Laidouni is egyetlen passznyira volt a gólhelyzettől.

A folytatásban feljött a Shamrock, többet birtokolta a labdát, de egyetlen, amúgy a kaput elkerülő lövésnél többre nem jutott. A Ferencvárosnak nincs miért izgulnia.

A 44. percben Towell felrúgta Tokmac Nguent, 25 méterre a kaputól. Civic pontos beívelését Ryan Mmaee kapura fejelte, Mannus a levegőben úszva kiütötte. Ez volt az első játékrész leginkább futbalra emlékeztető jelenete.

A második félidő kevés izgalommal indult, de az 53. percben Esiti közvetlenül a tizenhatos vonala előtt felrúgta Emakhut. Szinte a teljes Ferencváros beállt a sorfalba, Auzqui befedült a társak mögé. Kavanagh lövését Bogdán Ádám nagyon szépen védte.

Egy perccel később Towell kapásból a léc fölé vágta a labdát.

A másik oldalon Ryan Mmaee is helyzetbe került, de belerúgta a labdát Mannusba.

Marquinhos és Vécsei beállt Auzqui és Esiti helyett.

Eltelt egy újabb negyedóra, a Ferencváros őrzi az eredményt, de ennél többet nem ambícionál.

Franck Boli és Xavier Mercier állt be. Vécsei fejese alig kerülte el a bal alsó sarkot.

A 78. percben ifjabb Lisztes Krisztián váltotta Traorét.

AÍ 87. percben Lyons ziccerbe került, lehet, hogy lesen volt, de a játékvezető nem jelzett, Bogdán Ádám bravúrral védett. Egy perccel később, a szögletből Lyons már a kapuba fejelét, 1-0 a Shamrocknak.

A Ferencváros az 1-0-s vereség ellenére, a hazai 4-0-nak köszönhetően, simán továbbjutott, várhatja az Európa-liga pénteki sorsolását. De ez nagyon gyenge teljesítmény volt.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×