eur:
394.97
usd:
363.49
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Egy labdarúgó se menjen oda!

Már Románia és Törökország is a futballista-szakszervezet feketelistáján.

A hivatásos labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro) azt tanácsolja a játékosoknak, hogy ne igazoljanak hét országba, a többi között Romániába és Törökországba.

A FIFPro honlapján kedden megjelent közlemény szerint Algéria, Kína, Líbia, Szaúd-Arábia, Románia, Törökország, továbbá a görög másodosztály szerepel a feketelistán, mivel ezekben a bajnokságokban rendszeresen és széles körben megsértik a futballistákkal kötött szerződéseket.

Romániában és Törökországban régóta fennálló és visszatérő probléma, hogy több klub szerződésszegést követ el, és gyakran elmaradnak a fizetések. A játékosok csupán a "véget nem érő" hatósági eljárásokban bízhatnak, ám a példák többsége azt mutatja, hogy csak alig, vagy egyáltalán nem kapnak kártérítést.

A görög másodosztályban a klubok gyakran halmoznak fel jelentős mértékű adósságot, majd megszűnnek. Az elmúlt két évben a legtöbben Görögországból fordultak a nemzetközi szövetség (FIFA) játékosvédelmi alapjához a kifizetetlen bérük miatt.

Algériában, Kínában és Szaúd-Arábiában is visszatérő probléma a fizetések elmaradása.

Líbiával kapcsolatban a FIFPrót egyre jobban aggasztja az országban rekedt külföldi játékosok növekvő száma, mert az őket alkalmazó klubok nem hajlandók benyújtani a távozásukhoz szükséges dokumentumokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×