eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
MONZA, ITALY - SEPTEMEBER 12:  Michael Schumacher of Germany and Ferrari watches the timing monitors during practice for the FIA Formula One Italian Grand Prix at the Autodromo Nazionale Monza on September 12, 2003 in Monza, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Nyitókép: Bryn Lennon/Getty Images

Megrázó mondatok Michael Schumacherről

Interjút adott Frankl András, a most 84 éves Forma 1-es sportriporter a gphirek-hu-nak, és személyes tapasztalatai alapján beszélt arról, miilyen állapotban van Michael Schumacher, és miben reménykedik még ma is a hétszeres világbajnok családja.

Ismeretes, hogy Michael Schumacher kilenc éve, 2013. december 29-én szenvedett tragikus síbalesetet. A nyilvánosság előtt azóta sem jelent meg, svájci otthonában, a családja körében lábadozik. A nagy barát, Jean Todt szállít olykor némi információt az állapotáról, de semmi konkrétumot nem lehet róla tudni.

Frankl Andrásnak szabad bejárása volt a sorozat mindenható ura, Bernie Ecclestone lakóbuszába, s manapság sem rendeznek nélküle fogadásokat Monacóban. Hazatérve most a gphirek.hu-nak adott interjúban – a sportág iráni szeretete, a volt pilótákkal való viszonya mellett – Michael Schumacher állapotáról is beszélt.

„Tavaly ott voltam az Amerikai Nagydíjon Texasban, Austinban. A Haas-istállónál egyszer csak szembejött velem Corinna Schumacher, a hétszeres világbajnok, a kómában fekvő Michael felesége. Amint megláttam, elkezdtem zokogni, még ő vigasztalt engem. Elmondtam neki, soha nem feledem el Michaelt, s hogy mennyi mindent jelentett nekem az ő barátsága, jelenléte a Forma–1-ben. Nem akartam semmit, eszembe se jutott, hogy bármit kérjek. Bármennyire is hülyén hangzik, akkor és ott én voltam a rajongó” – mondta.

Frankl András hozzátette: „Szinte senki sem tudja elképzelni, hogy Corinna mi mindent tett meg eddig azért, hogy a férjét életben tartsa. Mindent eladtak, amit lehetett. Nézze, megrendítő lesz, amit most mondok, de azt

mindenkinek el kell fogadnia, hogy Michael Schumachert soha nem fogjuk már élve látni”

– fogalmazott.

A világ legfantasztikusabb dolgának tartaná, ha sikerülni megmenteni a német pilótát, de szavai szerint nem tudják. „Állítólag a szemével tud kicsit kommunikálni. Jean Todt az a jó barátja, akit beengednek hozzá, együtt ülnek a tévé előtt, nézik a futamokat.” És ez nem legenda, a családon kívül valóban csak ő mehet be hozzá – fűzte hozzá.

„Szerintem azért nem mondják meg, milyen valós esélyei vannak Michael Schumachernek, mert abban bíznak, hogy eljön a nap, amikor ez az agysérülés gyógyítható lesz. Hiszen a rákkutatásban is történtek előre lépések. Akkor itt miért ne jöhetne el egy csodálatos fordulat? Szerintem ez az oka annak, hogy életben tartják Schumachert, és azon imádkoznak nap mint nap, hogy a csoda bekövetkezzen. Én ugyanezt csinálnám. Sosem adnám fel a harcot az ő helyükben” – nyilatkozta a többi között az újságíró.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×