eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Joseph Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA volt elnöke nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amikor megérkezik korrupciós perének tárgyalására a svájci Bellinzona város bíróságára 2022. június 8-án. A korrupcióval vádolt 86 éves Blattert 2015-ben nyolc évre tiltották el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Alessandro Crinari

Megkezdődött Sepp Blatter és Michel Platini pere

Kétmillió eurós károkozással vádolják a két egykori futballvezetőt.

A svájci Bellinzonában megkezdődött az a per, amelynek vádlottja Joseph Blatter és Michel Platini, a Nemzetközi (FIFA), illetve az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) volt elnöke.

A két sportvezetőt - más szabálysértések mellett - azzal vádolják, hogy megkárosították a FIFA-t azzal a kétmillió svájci frankkal, amelyet Platini 2011-ben kapott az 1998 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért.

Az ügyre 2015-ben derült fény, a FIFA akkor hűtlen kezelésre hivatkozva - miután a kifizetésnek semmiféle szerződéses alapja nem volt - Platinit nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Ezt később a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) négy évre csökkentette. Blatter 1998 és 2015 között volt a FIFA elnöke, a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységre vonatkozó hatéves eltiltása októberben járt le, de aztán életbe lépett az a hat év és nyolc hónapra szóló büntetés, amelyet egyéb szabálytalanságok és törvénysértések miatt tavaly márciusban szabott ki a FIFA etikai bizottsága.

A 86 éves Blatter lányával, Corinne-nal érkezett a bíróságra.

"Jó a hangulatom, gyönyörűen süt a nap.

Magabiztos vagyok, mert semmi rosszat nem tettem"

- mondta újságíróknak a svájci ex-sportdiplomata.

A 66 esztendős Platini és jogi csapata a második sorban, Blatter mögött foglalt helyet a tárgyalóteremben.

A per a tervek szerint két hétig tart majd, német nyelven, francia fordítással. Az ítélethirdetésre várhatóan július 8-án kerül sor.

Blatter és Platini is azt állítja, hogy ártatlan, miután az üzletről 1998-ban "szóbeli megállapodást" kötöttek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×