eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
2015. december 19-én a londoni Stamford Bridge stadionban készített kép Roman Abramovics orosz üzletemberről, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában játszó Chelsea tulajdonosáról. A brit kormány 2022. március 10-én bejelentette, hogy újabb orosz oligarchák, köztük Abramovics és Alekszej Miller, a Gazprom gázipari óriáscég vezérigazgatója ellen jelentett be szankciókat, válaszul arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. A büntetőintézkedések alapján a brit kormány mindegyikük nagy-britanniai vagyoneszközeit befagyasztja és megtiltja, hogy beutazzanak az országba.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Végleges: egy fontot sem kap Roman Abramovics a Chelsea-ért

Ukrajnában humanitárius célokra kell költeni a 4 és negyed milliárd angol fontot – döntött a brit kormány.

Az angol labdarúgó Premier League kedden jóváhagyta a Chelsea eladását az amerikai Todd Boehly vezette befektetői csoportnak, a brit kormány pedig rögtön jelezte, hogy kiadja az üzlet megkötéséhez szükséges engedélyt.

A klub 4,25 milliárd fontért kerül az új tulajdonoshoz.

A Chelsea irányítása a Los Angeles Dodgers résztulajdonosának, Boehlynak a kezében összpontosul majd,

a többségi tulajdonos pedig a kaliforniai Clearlake Capital nevű cég lesz.

A kormány közleményben jelezte, hogy a Premier League döntése után olyan pozícióba került, melyből megindíthatja a vásárláshoz szükséges licenc kiadását.

A londoni egyesületet 19 éven át az orosz Roman Abramovics birtokolta, aki az ukrajnai háború kitörése után, március 2-án jelentette be, hogy kényszerűségből megválik a csapattól. Ezek után a brit kormány komoly szankciókkal sújtotta a milliárdost, annak Vlagyimir Putyinnal ápolt állítólagos jó kapcsolatai miatt. A kormány ennek kapcsán most azt is hangsúlyozta: az egyik legfontosabb prioritás a vétellel kapcsolatban az, hogy

Abramovics semmilyen formában ne részesüljön a vételárból, s a pénzt Ukrajnában, humanitárius célokra kell felhasználni.

Abramovics március elején minden pozícióját feladta a klubnál, amelyet az elmúlt hónapokban egészen május 31-ig ideglenes testület irányít.

A Chelsea labdarúgócsapatának Lőw Zsolt a másodedzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×