eur:
395.08
usd:
370.84
bux:
65084.76
2024. április 19. péntek Emma
Moszkva, 2018. június 14.Orosz játékosok ünnepelnek a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkőzése után a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2018. június 14-én. Az orosz válogatott 5-0-ra győzött. Középen Gyenyisz Cserisev (6), aki két góllal járult hozzá a győzelemhez. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: Jurij Kocsetkov

Az orosz válogatott elhagyhatja az UEFA-t

Nobel Arusztamjan azeri származású orosz sportújságíró meglepő információval lepte meg a világsajtót: értesülése szerint az Orosz Labdarúgó-szövetség fontolgatja, hogy elhagyja az európai szövetséget, az UEFA-t, s átlép az ázsiai társföderációba.

Az ok természetesen összefüggésben van az orosz labdarúgást az elmúlt egy hónapban ért szankciókkal. Jelen állás szerint az orosz válogatott nem játszhat mérkőzéseket, a klubok pedig nem vehetnek részt a nemzetközi kupasorozatokban, így a Bajnokok Ligájában sem.

A FIFA csütörtökön, egy nappal a világbajnoki sorsolás előtt, a helyszínen, Dohában tartja kongresszusát. Ott várhatóan az orosz szövetség elleni hosszú távú szankciókról döntenek.

Arusztamjan úgy értesült, hogy a FIFA valószínűleg két évre vagy határozatlan időre felfüggeszti az Orosz Labdarúgó-szövetséget. Emiatt, a két kontinensen fekvő szövetség állítólag azt fontolgatja, hogy az eltiltás lejárta után megpróbál átlépni az UEFA-ból az AFC-be.

„Nem valószínű, hogy az európai csapatok és klubok többsége Oroszországgal akarna játszani a következő években, ugyanakkor biztosan nincs ilyen nyomás Ázsiában” – írta az újságíró.

Az elképzelt váltás azt jelentené, az orosz válogatott a 2026-os világbajnokság ázsiai kvalifikációs sorozatába nevezne, és nem az Európa-bajnokságon, hanem az Ázsia Kupában indulna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×