eur:
393.87
usd:
369.39
bux:
65553.18
2024. április 23. kedd Béla
Mesut Özil korábbi világbajnok német válogatott labdarúgó, a Fenerbahce új játékosa (b) és Ali KOc klubelnök a játékos isztambuli bemutatására érkezik 2021. január 27-én. Özil az angol Arsenalból igazolt a török klubhoz.
Nyitókép: MTI/EPA/Sedat Suna

Mesut Özilt kitették a Fenerbahce keretéből

Egyelőre nem tudni biztosan az okokat.

Az isztambuli klub csütörtöki bejelentésében nem szolgált magyarázattal a történtekre - és a sajtó ezzel kapcsolatos kérdéseire sem válaszolt -, csupán annyit közölt, hogy a török válogatott Ozan Tufan sem tagja már az első keretnek. A Fanatik török sportlap úgy tudja, mindkét játékos határozatlan időre került ki a csapatból.

A 33 éves Özil tavaly januárban az Arsenaltól igazolt a török együtteshez - amelynek a magyar válogatott Szalai Attila is a játékosa -, a vezetőség és szurkolók is nagy reményeket fűztek a játékához. Néhány hónappal később azonban már sok kritika érte a teljesítményét, Ali Koc klubelnök novemberben arról beszélt: a futballistának üzleti ügyei helyett inkább a pályán nyújtott teljesítményére kellene fókuszálnia.

Sajtóhírek szerint Özil összeveszett Ismail Kartal edzővel, amiért vasárnap a csapat kapitányaként már a szünetben lecserélték. Törökországban úgy tudják: a támadó középpályás az Egyesült Államokban szeretné folytatni a pályafutását.

(A nyitóképen: Mesut Özil és Ali KOc klubelnök a játékos isztambuli bemutatására érkezik 2021. január 27-én.)

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×