eur:
391.26
usd:
366.51
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Megvan Ronald Koeman utóda – de érkezése akadályba ütközhet

Joan Laporta meghozta a döntést: a szerdáról csütörtökre virradóan menesztett Ronald Koeman helyett a klub korábbi ikonja, Xavi Hernandez lesz az FC Barcelona vezetőedzője.

Laporta már korábban is, majd az Atlético Madrid elleni vereség után különösen szerette volna Xavit látni a kispadon.

Xavi 1998 és 2015 között 767 hivatalos mérkőzést játszott a klubban, ezzel második az örökranglistán Lionel Messi mögött. Másképpen: egyetlen katalán sem játszott nála többször a katalánok első számú klubjában.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok, az FC Barcelonával huszonöt trófeát nyert egykori középpályás (a Marca és a barcelonai Sport szerint is) igent mondott a megkeresésre, mert

hisz abban, hogy más irányít tud szabni a csapat szereplésének.

Az egyetlen akadály most az, hogy a Barcelonának tárgyalnia kell a katari ász-Szaddal, amelyhez Xavit szerződés köti a 2022-es világbajnokság végéig, gyakorlatilag 2022. december 31-ig. Az edző a csütörtöki nap folyamán tárgyal munkáltatóival a szerződés felbontása reményében.

A tervek szerint nem érkezik azonnal a Camp Nouba, csak a világbajnoki selejtezők miatti következő, novemberi szünetben veszi át a csapatot. A Barcának addig három mérkőzése van, mégpedig az Alavés, a Dinamo Kijev és a Celta Vigo ellen. Ezeken megbízott edző irányítja majd a csapatot.

Addig a korábbi balhátvéd, Sergi Barjuan lesz az ideiglenes edző.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×