eur:
393.95
usd:
369.51
bux:
65525.94
2024. április 23. kedd Béla
Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros-FK Suduva (litván) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én.MTI/Koszticsák Szilárd
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Újabb fordulat jöhet Rebrov ügyében

Az FTC-től távozni szándékozó Szerhij Rebrov az Egyesült Arab Emírségekbe költözhet, az el-Ain vezetőedzője lehet – értesült a Magyar Nemzet.

Szerhij Rebrovot még egy évig szerződés köti a Ferencvárvoshoz, de ahogy azt Kubatov Gábor klubelnök két hete elmondta, februárban jelezte az ukrán tréner, hogy a nyáron távozik. A lap szerint Rebrov azt tervezte, hogy visszatér a Dinamo Kijevhez, ám mivel a román Mircea Lucescu megnyerte a bajnokságot a csapattal, vállal még egy évet.

A másik lehetőség az ukrán válogatott lehetett volna, de egyelőre ez a lehetőség is meghiúsult, miután Andrij Sevcsenko nem lett a Milan edzője, marad tehát szövetségi kapitány.

A Magyar Nemzet szerint ebben a helyzetben Rebrov mégis maradt volna a Fradinál, ha jobb feltételekkel kap szerződéshosszabbítást, de ennek egyelőre nem tett eleget a klub.

A lap szerint Rebrov szerződésében egymillió eurós kivásárlási ár szerepel. Ha tehát az FTC felbontaná a szerződést, nem csupán elesne ettől az összegtől, még végkielégítést is kellene fizetnie. Erre vezethető vissza, hogy hetek óta tart az ügy, és nem tudni a ferencvárosiak kivel kezdik el a felkészülést a júliusi BL-selejtezőkre.

Korábban felvetődött, hogy Rebrov a Tottenham vagy az AEK Athén vezetőedzője lesz, de most úgy tűnik, az Egyesült Arab Emírségekbe felé veheti az irányt, hogy az el-Ain vezetőedzője legyen. Az ukrán szakvezető egy évet vállalna az arab klubnál, utána pedig a Dinamo Kijev kispadjára ülhet le. Az el-Ainnál, Dzsudzsák Balázs egykori csapatánál

négymillió euró lehet a fizetése a Fradival háromszoros bajnok edzőnek.

A zöld-fehérek irányítását Peter Stöger veheti át, az osztrák edző már elköszönt az Austria Wientől.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×