eur:
393.13
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Pars Krisztián a férfi kalapácsvetés selejtezőjében a dohai atlétikai világbajnokságon a Kalifa Nemzetközi Stadionban 2019. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Fontos döntés hozott az olimpiai bajnok Pars Krisztián

Nemcsak a tokiói olimpiát célozza meg, hanem a 2023-as budapesti világbajnokságig kitolná pályafutását a 39 éves kalapácsvető.

Kalandos éveket tudhat maga mögött London olimpiai bajnoka, hiszen egy doppingeltiltás után tért vissza, de a pályafutását végigkísérő sérülések most sem kímélték. Az elmúlt másfél évben háromszor kellett megműteni a bal térdét, az első operáció nem is sikerült jól, emiatt elrontotta a mozgását, mert állandóan ráterhelt a jobb lábára, és ez a technikája rovására ment.

"Nagy problémám jelenleg a dobások technikai része, most ezt próbálom visszaterelgetni a jó irányba, a helyes útra" – mondta az edzőtáborból hazaérő 39 éves atléta, aki úgy fogalmazott, ebből a szempontból nem jött jókor a nagy terhelés, mert fáradt testtel nehéz a technikára összpontosítani, de úgy látja, vannak jó jelek, és bízik abban, hogy a következő versenye már jobban sikerül.

Merthogy a hétvégi pápai versenyen csak harmadik lett, ennek ellenére ott lesz majd Splitben a dobó Európa Kupán május elején, mert azt vallja, hogy nemzetközi mezőny kell az igazán nagy dobáshoz. "Ott leszek, és szeretnék egy 74-75 méteres dobást megmutatni, hogy tudjak továbbfejlődni az olimpiáig" – mondta a kalapácsvető, aki az ötödik ötkarikás játékán indulhat Tokióban, ha kivívja a részvétel jogát.

"Azt látom, hogy van keresnivalóm, hiszen a mezőny 75 és 78 méter között be van sűrűsödve, ott a pillanatnyi forma dönt, hogy kinek jön ki jobban a lépés. Ha nekem, akkor megvan az olimpiai döntő. Ez a célom, hiszen anélkül élni nem lehet, hogy valami célt ne tűznénk ki magunk elé" – mondta Pars Krisztián, de gyorsan hozzátette, van egy másik oka is annak, hogy nem akar visszavonulni.

"Szeretnék maradni a pályán azért is, mert 2023-ban Magyarországon rendezzük az atlétikai világbajnokságot, és szeretném, ha abban az atlétacsapatban benne lennék még én is. Próbálom addig kihúzni a pályafutásomat" – tette hozzá, s mint fogalmazott, fantasztikus élmény itthon nemzetközi nagy versenyen indulni, mert a hazai közönség előtt felvenni a címeres mezt minden sportolónak az álma.

"Valahogyan rákényszerítem még a testemet, hogy addig elhúzzam a pályafutásomat. Igazából az a nagy kérdés, hogy a sérülések megakadályoznak-e, most úgy néz ki, hogy a térdeim bírják" – mondta az atléta, akinek azért fáj a szíve, hogy a budapesti világbajnokságra nem akkor került sor, amikor még 80 méter felett dobálta a kalapácsot. Felemlítette, hogy nagy elődjének, Gécsek Tibornak megadatott, hogy Budapesten Európa-bajnokságon nyerhessen.

"Ez felér egy olimpiai bajnoki címmel, hiszen a hazai közönség előtti szereplés az álom. Bánom, hogy a csúcson kimaradt, de szeretnék a részese lenni, ha már sikerült Budapestre hozni a világbajnokságot, hogy tudjam még képviselni a hazámat" – mondta Pars Krisztián.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×