eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának első szabadedzésén a Yas Marina versenypályán 2020. december 11-én. A futamot december 13-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters/Hamad Mohammed

Hatalmas újítás jön a Forma-1-ben

Három versenyhétvégén is rendeznek majd sprintfutamokat a Forma-1-es világbajnokság most zajló idényében.

"Nagyon örülök, hogy az összes csapat támogatta a tervet" - mondta Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója, miután az érintettek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

A szervezők bejelentése szerint a pénteki első szabadedzést követően egy időmérőre kerül sor, szombaton pedig egy 100 kilométeres kvalifikációs versenyt rendeznek, ennek a végeredménye alapján rajtol el a mezőny a vasárnapi hagyományos futamon.

A sprintversenyeken vb-pontokat is osztanak majd, a dobogósok három, kettő és egy ponttal gazdagodnak.

Azt, hogy hol alkalmazzák majd az újítást, nem jelentették be, mindössze annyit, hogy két európai és egy nem európai nagydíjon rendeznek majd sprintfutamokat.

A SkySports értesülése szerint júliusban Silverstone-ban debütálhat az újítás, majd a szeptemberi monzai Olasz Nagydíjon is alkalmazhatják.

A mostani idényben eddig két versenyt rendeztek, a címvédő Lewis Hamilton vezet az összetett pontversenyben.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×