eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lehetnek nézők a klubvilágbajnokság mérkőzésein

Korlátozott számban ugyan, de lehetnek nézők a labdarúgó-klubvilágbajnokság mérkőzésein. A tornának Katar ad otthont február 4. és 11. között.

A szervezők bejelentése szerint a stadionok befogadóképességének 30 százalékát foglalhatják el a szurkolók, akiket három kategóriába sorolnak. Az elsőbe azok tartoznak, akik már mindkét oltást megkapták a koronavírus ellen, ők ugyanúgy teszt nélkül bemehetnek, mint a második kategóriába tartozók, akik október elseje után betegedtek meg és felépültek. A "harmadik kategóriásoknak" minden mérkőzés előtt legfeljebb 72 órával PCR- vagy antigén-teszten kell átesniük, és csak negatív eredménnyel léphetnek be a stadionba.

Az egyhetes viadalt - amelyre eredetileg decemberben került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották - két, egyformán 40 ezres arénában rendezik, mindkettő az emírség harmadik legnagyobb városában, al-Rajjanban található.

A játékosok és a többi közreműködő egy buborékban tölti majd a versenynapokat, mindenkit már a hazájában, az elutazás előtt tesztelnek, majd az érkezéskor, a repülőtéren is.

Az Auckland City visszalépett, így az elsőfordulós találkozóra nem kerül sor. A klubvilágbajnokságon a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München mellett az egyiptomi al-Ahli, a dél-koreai Ulsan Hyundai, a mexikói UANL, valamint a házigazda al-Duhail részvétele biztos. A fennmaradó helyre a Libertadores Kupa győztese pályázik, a címért két brazil együttes, a Palmeiras és a Santos mérkőzik meg január 30-án.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×