eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin

Két magyar B döntős 500 méteren a gdanski Eb-n

Liu Shaoang és Krueger John-Henry is a B döntőben lesz érdekelt 500 méteren a gdanski rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A magyar férfiak közül a legrövidebb táv szombati első negyeddöntőjében indult a címvédő Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry is: az amerikai születésű Krueger azonnal az élre állt, Liu pedig a francia Sébastien Lepape-pal harcolt meg a második továbbjutó helyért, amit az utolsó kanyarban bemutatott előzéssel sikerült megszereznie.

Az 1500 méteren a selejtezőben kizárt, összetettben címvédő Liu Shaoang a harmadik ötszázas negyeddöntőben volt érdekelt. Első szombati csúszása során a rajtot követően a második helyen haladt, az utolsó körben az élre állt és magabiztosan jutott tovább.

Az első elődöntőben a Liu fivérek együtt álltak rajthoz, a két külső pályát kapták. Liu Shaoang jól indult, feljött a második helyre míg bátyja a negyedik helyre sorolt be. A futam második fele ugyanakkor nem alakult jól, hiszen előbb Liu Shaolin, majd az utolsó előtti körben öccse is elesett. Utóbbi a B döntőbe azért bejutott, Liu Shaolin Sándor azonban időeredmény nélkül zárt.

Krueger John-Henry a második elődöntőben a négyes rajthelyről indulva sokáig ebben a pozícióban haladt, amikor az utolsó körre fordulva feljött a harmadik helyre, mögötte ketten is kicsúsztak, őt kibillentették, így minden esélye elszállt a döntőbe kerülésre.

A nőknél elsőként Sziliczei-Német Rebekát szólították jégre: az első negyeddöntőben az utolsó, ötödik helyen ért célba viszonylag nagy hátránnyal a futamgyőztes, címvédő Suzanne Schultinghoz képest.

Az 1500 méteren kilencedik Kónya Zsófia a második negyeddöntőben jól kapta el a rajtot, az első kanyarban azonban csak a harmadik helyre tudott besorolni, és mivel nem sikerült előznie, így az időeredményben bízhatott a továbbjutás szempontjából. Ebben szerencséje volt, 43.929 másodperces teljesítménye hét ezredmásodperccel jobb volt, mint az utána következő orosz versenyzőé, így készülhetett az elődöntőre.

Itt Kónya a második futamban szerepelt, a legszélső pályáról indulva pedig nem igazán volt esélye a jó eredmény elérésére: ötödik helyen ért célba, ezzel búcsúzott a további küzdelmektől.

A szombati program az 500 méteres döntők után a váltók elődöntőivel zárul. Vasárnap az 1000 méter küzdelmeit, a 3000 méteres szuperdöntőt és a staféták fináléit rendezik a kontinensviadalon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×