eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart Szófiában 2020. október 7-én, egy nappal a Bulgária elleni labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Marco Rossi nem Lewandowskira szavazott

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitána tavaly és idén sem tette a top 3 közé Lionel Messit.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Kylian Mbappét tette a nemzetközi szövetség (FIFA) Év játékosa szavazásán az első helyre.

Az olasz szakember tavaly második helyre jelölte a Paris Saint-Germain világbajnok francia támadóját - a holland Frenkie de Jong mögött -, aki végül 2019-ben és idén sem került be a legjobb három közé.

Messi sehol?

Rossi tavaly nem is nevezte a háromba az akkor győztes argentin Lionel Messit, és a FIFA honlapjára feltöltött dokumentumok szerint a Barcelona támadója ezúttal sem szerepelt a listáján. Miként a másik két magyar szavazónál, Szalai Ádámnál, a válogatott csapatkapitányánál, valamint Szeli Mátyásnál, a Nemzeti Sport újságírójánál sem.

Utóbbi kettőnél az idei győztes lengyel Robert Lewandowski végzett elsőként, és "eltalálták" a második helyezett portugál Cristiano Ronaldót is. Náluk csupán a harmadik helyezett személyében volt eltérés a végső sorrendet illetően. Rossinál Mbappét követte Lewandowski és Cristiano Ronaldo.

Az Év játékosa-díjra Lewandowski kapta a legtöbb szavazatot (52 pont), amellyel megelőzte Cristiano Ronaldo (38) és Lionel Messit (35).

A férfi csapatok edzői között nagyon szoros versenyben nyert a német Jürgen Klopp (Liverpool), aki ugyanúgy 24 pontot gyűjtött, mint honfitársa, Hans-Dieter Flick (Bayern München). A két szakember között az döntött, hogy a szövetségi kapitányok közül többen szavaztak Kloppra.

A díjkiosztó gálát csütörtökön este tartották, a világjárvány miatt rendhagyó módon virtuálisan.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×