eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Az FC Barcelona labdarúgócsapat argentin csillagát, Lionel Messit ábrázoló molinó Barcelonában 2020. augusztus 28-án, miután a játékos bejelentette távozási szándékát. Előző napi sajtójelentések szerint Messi megbeszélést folytatott a Manchester Cityt irányító Pep Guardiolával.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Kikalkulálták, mennyire büntessék meg Lionel Messit

Ama bizonyos Maradona-emlékezés nem fért bele.

Lionel Messi és klubcsapata, a Barcelona együtt 780 eurós (280 ezer forintos) büntetést fizet, amiért az argentin labdarúgó a vasárnapi bajnoki összecsapáson gólja után mezét levéve az egy hete elhunyt világklasszis honfitársra, Diego Maradonára emlékezett.

A spanyol szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében Messinek 600, a katalán klubnak pedig 180 eurót kell fizetnie. A Barcelona ugyan tiltakozott az eljárás miatt mondván, hogy Messi csupán Maradona emléke előtt tisztelgett a meze alatt viselt 10-es számú Newell's Old Boys-dresszel. A bizottság közleménye kiemelte, bár értékelik a gesztust, a mezlevételért sárga lappal büntetett játékos tette a szabálykönyv értelmében az indítéktól függetlenül büntetendő.

Messi a Newell's Old Boys szurkolója, amely klubban gyerekként játszott, mielőtt 13 évesen Barcelonába igazolt. Maradona pályafutása végefelé 1993-ban rövid ideig volt a rosariói együttes játékosa. Messi a Barcelona 4-0-ra megnyert hazai mérkőzésén a katalánok negyedik, egyben utolsó gólját szerezte a vendég Osasuna ellen.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×