eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

A vidékre és a versenyrendszerre koncentrál a Magyar Tenisz Szövetség

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöksége elfogadta a szervezet 2021-es szakmai koncepcióját, amelyben kiemelt szerep jut a vidéki műhelyek erősítésének, valamint a versenyrendszer megreformálásnak.

Bardóczky Kornél fejlesztési igazgató kedden az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, a Sávolt Attila szakmai igazgató által prezentált koncepció igen tág program, a legkisebbektől a profi játékosokon át a szeniorokig minden szegmenst érint. Meglátása szerint 2021 januárjától minden területen jó minőségű munka fog elkezdődni.

"A vidék erősítése, az utánpótlás-nevelés és a versenyrendszer megreformálása, az edzőképzés még magasabb szintre emelése a legfontosabb teendők, itt kell sürgős lépéseket tenni" - emelt ki néhány pontot az elfogadott koncepcióból Bardóczky. Álláspontja szerint a vidéket nemcsak infrastrukturális, hanem szakmai szempontból is meg kell erősíteni, a szövetségnek arra kell törekednie, hogy a jól működő budapesti nevelőműhelyek mellett a vidéki akadémiákkal, teniszklubokkal is minél jobb legyen az együttműködés.

"Első körben tájékozódnunk kellett, milyen helyzetbe csöppentünk, és bár anyagilag és szakmai területeken sem volt túl jó helyzetben a szövetség, az azóta felállított szakbizottságok közreműködésével, jó légkörben zajlik a mindennapi munka" - emlékezett meg a júliusi tisztújítás, a Lázár János elnökké választása óta történtekről a fejlesztési igazgató.

A korábbi Davis Kupa-játékos, háromszoros egyéni és hatszoros páros magyar bajnok Bardóczky Kornélt október 8-án nevezte ki fejlesztési igazgatónak az MTSZ új elnöksége.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×