eur:
394.96
usd:
363.37
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Lionel Messi, a Barcelona játékosa a fejét fogja a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FC Barcelona - Bayern München mérkőzésen a lisszaboni Luz stadionban 2020. augusztus 14-én.
Nyitókép: Lionel Messi, a Barcelona játékosa a fejét fogja a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FC Barcelona - Bayern München mérkőzésen. MTI/AP pool/Manu Fernández

Hatvankilenc év után kapott ki hat góllal a Barcelona

Hatvankilenc év után kapott ki hat góllal a Barcelona labdarúgócsapata, amely pénteken 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Ezt megelőzően ekkora különbségű sikerre - a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai szerint - a városi rivális Espanyol volt képes, amely 1951 áprilisában mért 6-0-s vereséget egy bajnokin a Barcára. A gránátvörös-kékek kapuját nyolcszor 1946-ban a Sevilla tudta bevenni legutóbb, azon a kupatalálkozón 8-0-s végeredmény született.

A Bayern első csapatként szerzett nyolc gólt egy mérkőzésen a BL egyenes kieséses szakaszában.

A hatodik bajor találatot Robert Lewandowski szerezte, aki 60. alkalommal viselte a Bayern mezét a sorozatban, ezalatt 50-szer volt eredményes. Ennél kevesebbre csak Cristiano Ronaldónak volt szüksége egy csapatban a félszáz BL-gólhoz, neki ez még a Real Madrid játékosaként 50 meccsen sikerült. A BL-idényben már 14 találatnál járó lengyel csatárnak még van esélye arra, hogy beállítása vagy akár meg is döntse a portugál támadó egy szezonra vonatkozó 17 gólos rekordját.

Az idei az első kiírása a legrangosabb európai kupasorozatnak a 2005/06-os idény óta, amikor sem a hatszoros aranylabdás Lionel Messi (FC Barcelona), sem az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo (Juventus) nincs ott együttesével a legjobb négy között.

Első ízben fordul elő, hogy a BL legjobb négy csapatából háromnak a kispadján honfitársak ülnek: az eddig bejutott együttesekből a Bayernt (Hansi Flick), a Paris Saint-Germaint (Thomas Tuchel) és az RB Leipziget (Julian Nagelsmann) is német szakember irányítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×