eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lionel Messinek, a Barcelona játékosának (j) gratulál csapattársa, Luis Suárez, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, az F csoportban játszott Barcelona - Borussia Dortmund mérkőzésen Barcelonában 2019. november 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Joan Monfort

Kiderült, kik a Barcelona „érinthetetlen” játékosai

A Barcelonánál – noha még érintett a csapat a mostani idényben is két fontos sorozatban, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában –, már a 2020–2021-es idényre is gondolnak. Tervezik az új keretet. Úgy tűnik, a mostaniból sokan távozhatnak.

A Barcelonában csak 19 játékos szerepel az első csapat keretében, továbbá olyan fiatalok, mint Ansu Fati, Riqui Puig, Iñaki Pena és Ronald Araujo. Annak ellenére, hogy a keret szűkebb, mint a Real Madridé, a katalán klub több játékost is elenged.

Quique Setién keretének néhány tagja „érinthetetlen” – mint Marc-Andre ter Stegen, Gerard Pique, Jordi Alba, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Lionel Messi, Luis Suárez és Antoine Griezmann –, de

a többiek közül nagyjából bárki elmehet, ha megfelelő ajánlat érkezik.

Így például Neto, a cserekapus és Sergi Roberto, valamint azok a játékosok, akiknek a neve rendszeresen szerepel az átigazolási pletykákban, mint például Samuel Umtiti, Junior Firpo, Ivan Rakitić, Arturo Vidal, de még a januárban leigazolt Martin Braithwaite is.

A pótlásukra kiszemeltek, de akár úgy is fogalmazhatunk, hogy a tervezett erősítések között van az Internazionale argentin csatára, Lautaro Martínez, valamint a Juventus két játékosa, Miralem Pjanić és Mattia de Sciglio. Utóbbiak megszerzése érdekében lehet, hogy távoznia kell Nelson Semedónak, akit a felek bevonhatnak az üzletbe. Vele kapcsolatban a klub megszakította a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásokat, ez jelzés lehet arra, hogy értékesíteni akarják. Ugyancsak részese lehet a Juventusszal kötött üzletnek a brazil Arthur Melo, függetlenül attól, hogy a brazil inkább Barcelonában maradna.

A francia világbajnok, Ousmane Dembele esete egészen más. Mondhatni komplikáltabb. A Barcelona szinte biztosan szeretné eladni, de az utóbbi három évben annyi pályán kívüli probléma támadt a játékossal, aki ráadásul rengeteget volt sérült, hogy aligha akad olyan klub, amelyik hajlandó lenne megadni a Barcelona által kért árat. A Barça fut a pénze után, 2017 nyarán 125 millió eurót fizetett a francia szélsőért, aki még mindig ezzel a világ ötödik legdrágább játékosa.

Philippe Coutinho pedig a harmadik (145 millió euró), neki a mostani kölcsönadásból a nyáron vissza kell térnie. Quique Setién számolna vele, dacára annak, hogy egyébként a brazil játékosról nem alakult ki igazán jó vélemény a klubon belül. Ám mivel a következő szezonban ötvenmillió eurójába kerülne a Barcelonának, várhatóan az egyesület szeretne vevőt találni a számára.

A többi kölcsönadott közül Moussa Wague, Jean-Clair Todibo, Oriol Busquets, Carles Alena és Rafinha távozhat, legfeljebb utóbbi kettő közül az egyiket tartaná meg Quique Setién.

A fiatalok közül Pedri, a portugál Francisco Trincão és a brazil Matheus Fernandes a nyáron csatlakozhat a Barcelona első keretéhez, de várhatóan azonnal kölcsönadja őket a klub. Kicsit hasonló a helyzet a Betisszel közösen tulajdonolt brazil Émersonnal, akit szeretne a Barcelona eladni, az eredeti vételi árnál természetesen magasabb összegért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×