INFORÁDIÓ 
2020. február 22. szombat
Gerzson

cselgáncs

budapest

tokió

kongresszus

székhely

Újabb nemzetközi szervezet költözik Budapestre

Infostart

Lausanne-ból érkezik a Nemzetközi Dzsúdószövetség a magyar fővárosba, megszületett a végső döntés.

A Marius L. Vizer vezette nemzetközi szövetség végrehajtó bizottsága az idei mittersilli ülésén jóváhagyta azt a kezdeményezést, hogy a már hosszú ideje Budapesten működő elnöki iroda mellett az IJF hivatalos székhelye is Lausanne-ból a magyar fővárosba költözzön.

A székhelyváltoztatásához a nemzetközi szövetség alapszabály-módosítása is szükséges volt, erre került sor a tokiói kongresszuson. A jövő héten kezdődő világbajnokság előtt az IJF közgyűlése adta meg a végső felhatalmazást azt követően, hogy meghallgatták Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért, a valamint nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos részletes előadását.

Fürjes Balázs kiemelte azokat a pozitívumokat, amelyekért más nemzetközi szövetségeknek is érdemes a jövőben fontolóra venniük Budapestet, mint irányító testületük új székhelyét. „Budapest nem csupán egy barátságos és sportot szerető főváros. Ideális földrajzi fekvése a kontinens centrumába helyezi, és könnyen megközelíthetővé teszi az ide költöző szervezeteket. Számukra nem csak megfizethető árakat, nívós szolgáltatást, de igen kedvező adózási lehetőségeket kínál az erre szabott jogszabályi környezet, és ezek jelentősen támogathatják a szövetségek hosszú távú pénzügyi fenntarthatóságát" - idézi a Nemzeti Sport a kormánybiztost.

A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018