eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Forma–1: a Mercedes összehozhatja az elmúlt 30 év legnagyobb történetét

Szinte csak Lewis Hamilton helye tekinthető 100 százalékosan biztosnak a Formula–1 jelenlegi élcsapatainál. Mercedeses csapattársa, Valtteri Bottas jövője a következő hetekben dől el, a Red Bulltól Pierre Gaslynak szinte biztosan távoznia kell az idény végén, és kissé még a szezonban eddig nyeretlen Ferrarinál is képlékeny a helyzet.

Valtteri Bottas nagyon jól indította a szezont, aztán folyamatosan rontotta le az eredményét. Tavaly volt egy-két kiugró eredménye, azonban folyamatosan Hamilton mögött kullogott, ez pedig kezdi megpecsételni a sorsát – magyarázta Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője az InfoRádiónak, hozzátéve: az ígéretek szerint augusztusra lesz döntés. A szakember emlékeztetett:

az átigazolási időszak csak most indul be igazán.

Az nem kérdés, hogy Lewis Hamilton 2020-ban is a Mercedes csapatát fogja erősíteni, az viszont már annál inkább, hogy

Bottas megy vagy marad? Valószínűleg előbbi,

legalábbis erről hallani, jegyezte meg a Racingline.hu főszerkesztője. Bottas helyének első számú várományosa Esteban Ocon, a csapat teszt- és tartalékpilótája, ugyanakkor Svájcból a "legmeredekebb" pletyka az, hogy Max Verstappen átül a Mercedesbe Hamilton mellé. Ebben az esetben jövőre

láthatnák egy olyan évet, mint 1988-ban Alain Prost és Ayrton Senna esetében,

amikor az egyik nagy sztárt összeengedték a jövő nagy sztárjával, jegyezte meg Vámosi Péter, aki szerint ez "az elmúlt 30 év legnagyobb története lenne".

Az éveken át lesajnált Carlos Sainz-cal kapcsoaltban Vámosi Péter megjegyete, mióta kikerült a Red Bulltól, évről évre váltania kellett, jelenleg azonban abszolút mértékben ő a McLaren Renault csapat vezérbikája.

A Red Bull viszont komoly igazolásra szorul, már ha annyira komoly terveket szövögetnek, hogy jövőre legalább a Ferrarinak, de akár a Mercedesnek is a "nyakára lépjenek",

amiért fel kellene rúgniuk a saját játékszabályukat, vagyis hogy a saját nevelésű pilótákból válogatnak.

A Red Bull saját nevelésű pilótái közül jelenleg kettő olyan versenyző van, akik szóba jöhetne, tette hozzá a főszerkesztő: Danyiil Kvjat - vele kísérleteztek, de nem sikerült annyira jól - és Alexander Albon - aki a lehetőségeihez képest sokat hoz ki az autóból -, de a titkos favorit, amennyiben kibékül a Hondával, Fernando Alonso lenne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×