eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A második helyezett Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres döntője után a minszki II. Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kozák Danuta egy számtól visszalépett

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége elfogadta a Hüttner Csaba szövetségi kapitány által kijelölt keretet az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Az egyetlen kérdőjel a női kajak egyes 200 méteren van, miután Kozák Danuta erről a számról lemondott.

A helyéért Csipes Tamara és Lucz Dóra között szétlövést rendeznek majd.

Kozák a vb-n két számban indul, 500 méteren egyesben és kettesben Kárász Annával. K-4 500-on Medveczky Erika, Csipes Tamara és Bodonyi Dóra mellett Gazsó Dorka Alida ülhet be a hajóba.

"Azt egyelőre nem tudjuk, hogy milyen sorrendben ülnek majd a lányok, most próbálgatjuk, hogy melyik lehet a leghatékonyabb felállás" - nyilatkozta Hüttner Csaba. "Mivel a cél a hat tokói kvóta megszerzése női kajakban, így aki párost megy, az nem mehet négyest, Dana pedig inkább a 200 egyest engedte el, mert az az 500 páros előtt szerepel a vb-programban."

A férfi kajakosoknál 1000 párosban Kammerer Zoltán és Gál Péter István állhat rajthoz, akikben bízik a kapitány.

"Az Európa Játékokon és a versenyeken való hozzáállásuk alapján abszolút megérdemlik, hogy ott legyenek a vb-n. A második válogató előtt állt össze a párosuk, és meggyőződésem, hogy van bennük potenciál" - tette hozzá.

A világbajnokságot augusztus 21. és 25. között rendezik meg a Maty-éren.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×