INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

sport

evezés

kajak-kenu

európa játékok

aranyérem

A győztes Medveczky Erika, Csipes Tamara, Kozák Danuta és Kárász Anna (b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres döntője után a II. minszki Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.

Dupla magyar arany Minszkben

Infostart / MTI

A Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenupáros és a női kajaknégyes is aranyérmet szerzett csütörtökön az Európa Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban.

Mindkét egység 500 méteren versenyzett.

Balla és Takács, az új olimpiai szám Eb-címvédője és világbajnoki ezüstérmese gyakorlatilag ellenfél nélkül versenyezte végig a távot, fölényes rajt-cél győzelmet aratott. A vb-címvédő kvartett - Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Medveczky Erika - ezzel szemben óriásit küzdve, a végig vezető fehéroroszokat az utolsó métereken megelőzve diadalmaskodott.

A regatta zárónapján további hét döntőt rendeznek, a magyarok még hatban lesznek érdekeltek.

A magyar kajak-kenu csapat jelenleg öt éremmel, három arannyal és két ezüsttel áll, míg az egész Európa Játékok-küldöttségnek nyolc dobogós helyezése, közte három elsősége van.

A első két csütörtöki döntőben egy ezüstérmet szereztek a magyarok a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban.

Kozák Danuta ezüstérmes

A első két csütörtöki döntőben egy ezüstérmet szereztek a magyarok. A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Kozák Danuta ugyanúgy második lett a fehérorosz Volha Hudzenka mögött kajak egyes 500 méteren, mint egy nappal korábban Kárász Annával párosban. Az ötszörös ötkarikás bajnok Kozák 2015 óta először kapott ki ebben a számban.

Ugyanezen a távon a férfi kajaknégyes, Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs és Kuli István összeállításban hetedikként zárt.

A pályán az előző két naphoz képest jelentősen megváltoztak a körülmények, hűvösebb van és a versenyzőknek nagyon erősen fúj szembe és oldalról a szél.

A kajak-kenu regatta zárónapján további kilenc döntőt rendeznek, a magyarok még nyolcban lesznek érdekeltek.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018