eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A győztes Medveczky Erika, Csipes Tamara, Kozák Danuta és Kárász Anna (b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres döntője után a II. minszki Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Dupla magyar arany Minszkben

A Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenupáros és a női kajaknégyes is aranyérmet szerzett csütörtökön az Európa Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban.

Mindkét egység 500 méteren versenyzett.

Balla és Takács, az új olimpiai szám Eb-címvédője és világbajnoki ezüstérmese gyakorlatilag ellenfél nélkül versenyezte végig a távot, fölényes rajt-cél győzelmet aratott. A vb-címvédő kvartett - Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Medveczky Erika - ezzel szemben óriásit küzdve, a végig vezető fehéroroszokat az utolsó métereken megelőzve diadalmaskodott.

A regatta zárónapján további hét döntőt rendeznek, a magyarok még hatban lesznek érdekeltek.

A magyar kajak-kenu csapat jelenleg öt éremmel, három arannyal és két ezüsttel áll, míg az egész Európa Játékok-küldöttségnek nyolc dobogós helyezése, közte három elsősége van.

A első két csütörtöki döntőben egy ezüstérmet szereztek a magyarok a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban.

Kozák Danuta ezüstérmes

A első két csütörtöki döntőben egy ezüstérmet szereztek a magyarok. A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Kozák Danuta ugyanúgy második lett a fehérorosz Volha Hudzenka mögött kajak egyes 500 méteren, mint egy nappal korábban Kárász Annával párosban. Az ötszörös ötkarikás bajnok Kozák 2015 óta először kapott ki ebben a számban.

Ugyanezen a távon a férfi kajaknégyes, Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs és Kuli István összeállításban hetedikként zárt.

A pályán az előző két naphoz képest jelentősen megváltoztak a körülmények, hűvösebb van és a versenyzőknek nagyon erősen fúj szembe és oldalról a szél.

A kajak-kenu regatta zárónapján további kilenc döntőt rendeznek, a magyarok még nyolcban lesznek érdekeltek.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×