eur:
395.1
usd:
368.01
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
A győztes Medveczky Erika, Csipes Tamara, Kozák Danuta és Kárász Anna (b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres döntője után a II. minszki Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Dupla magyar arany Minszkben

A Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenupáros és a női kajaknégyes is aranyérmet szerzett csütörtökön az Európa Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban.

Mindkét egység 500 méteren versenyzett.

Balla és Takács, az új olimpiai szám Eb-címvédője és világbajnoki ezüstérmese gyakorlatilag ellenfél nélkül versenyezte végig a távot, fölényes rajt-cél győzelmet aratott. A vb-címvédő kvartett - Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Medveczky Erika - ezzel szemben óriásit küzdve, a végig vezető fehéroroszokat az utolsó métereken megelőzve diadalmaskodott.

A regatta zárónapján további hét döntőt rendeznek, a magyarok még hatban lesznek érdekeltek.

A magyar kajak-kenu csapat jelenleg öt éremmel, három arannyal és két ezüsttel áll, míg az egész Európa Játékok-küldöttségnek nyolc dobogós helyezése, közte három elsősége van.

A első két csütörtöki döntőben egy ezüstérmet szereztek a magyarok a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban.

Kozák Danuta ezüstérmes

A első két csütörtöki döntőben egy ezüstérmet szereztek a magyarok. A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Kozák Danuta ugyanúgy második lett a fehérorosz Volha Hudzenka mögött kajak egyes 500 méteren, mint egy nappal korábban Kárász Annával párosban. Az ötszörös ötkarikás bajnok Kozák 2015 óta először kapott ki ebben a számban.

Ugyanezen a távon a férfi kajaknégyes, Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs és Kuli István összeállításban hetedikként zárt.

A pályán az előző két naphoz képest jelentősen megváltoztak a körülmények, hűvösebb van és a versenyzőknek nagyon erősen fúj szembe és oldalról a szél.

A kajak-kenu regatta zárónapján további kilenc döntőt rendeznek, a magyarok még nyolcban lesznek érdekeltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×