eur:
390.69
usd:
366.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay.com

Super Bowl vasárnap éjjel - a jelszó: védekezz

Hétfőn hajnalban rendezik az 53. Super Bowl, a profi amerikaifutball-liga, az NFL nagydöntőjét, amelyben a New England Patriots a Los Angeles Rams együttesével csap össze. Faragó Richárd, a döntőt a helyszínről közvetítő Sport TV kommentátora szerint van esély egy pontgazdag döntőre, de a védelmek dönthetik el az összecsapást.

A Los Angeles Rams és a New England Patriots lép pályára a profi amerikaifutball-liga, NFL nagydöntőjében, az 53. Super Bowlon. A kaliforniaiak a Nemzeti Főcsoport-döntőben a New Orleans Saints csapatát győzték le, míg a Patriots az Amerikai Főcsoport-fináléban a Kansas City együttese ellen nyert.

Faragó Richárd, a döntőt a helyszínről közvetítő Sport TV kommentátora az InfoRádiónak azt mondta, van esély egy pontgazdag döntőre, de a védelmek dönthetik el az összecsapást.

"A potenciál benne van a két csapatban, a Rams támadóegysége is parádés, a Patriotsról pedig tudjuk, hogy mindig képes pontokat termelni, de azért most

a védelmek közül a Ramsé nagyobb nevekből áll, nem lesz könnyű dolga a New Englandnek. A Patriots védelme elég szépen engedett az Eagles ellen tavaly.

Ha most nem szedik össze magukat, akkor ugyanúgy vereség lesz a vége."

Faragó Richárd arról is beszélt, hogy a labdarúgáshoz képest az amerikaifutballban kevesebb a taktikázás és az óvatoskodás, ezért hoz minden évben színvonalas és izgalmas mérkőzést a Super Bowl.

"Az a csoda, hogy a más sportágakkal ellentétben itt nem kerül béklyó a lábakra a nagy tét miatt. Hoznak egy magas színvonalat, majd eljön a Super Bowl és még rátesznek egy lapáttal.

Fantasztikus, hogy ezek a fiúk még a legkeményebb pillanatokban is tényleg 100 százalékon pörögnek."

A Los Angeles Rams 2002 óta először léphet pályára a Super Bowlon, míg a New England az elmúlt öt évet tekintve negyedszer, és sorozatban harmadszor jutott nagydöntőbe, ahol legutóbb kikapott a Philadelphia Eaglestől.

A Rams legutóbbi Super Bowl-szereplését a New England ellen veszítette el 2002 februárjában, amikor a Patriots Bill Belichik vezetőedzővel és Tom Bradyvel megnyerte első bajnoki címét, amit azóta négy másik követett. A mostani lesz a páros kilencedik Super Bowl-meccse.

Az idei Super Bowlt Atlantában rendezik, közép-európai idő szerint február 4-én 0.30-tól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×