eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vladan Matic, a Tatabánya vezetőedzője a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Tatabánya KC - Csurgói KK mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2017. április 15-én. A bronzérmet a Tatabánya nyerte, miután 23-18-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vladan Matics: akár világbajnokok is lehetünk

Csoknyai István és Vladan Matics a férfi kézilabda-válogatott két társkapitánya, utóbbi az InfoRádiónak azt mondta, nagy változtatásokra nincs idő a januári világbajnokságig, de a lehető legerősebb csapatot állítják össze, és az idősebb játékosok, így Nagy László is vállalni fogja a játékot.

Csoknyai István és Vladan Matics közösen irányítja a jövőben a férfi kézilabda-válogatottat, a két szakember megbízatása a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság végéig szól. A két szakember - akik megtartják klubedzői állásukat Balatonfüreden és Tatabányán - Marosi László alelnök javaslatára dolgozik mellé-, és nem alá-, illetve fölérendeltségi viszonyban.

"Nem kellett sokat gondolkodnom. Minden edzőnek ez a karrierje csúcsa. Nekem ez már ráadásul a második alkalom, mert voltam már szerb kapitány" - mondta az InfoRádióban Vladan Matics, aki tíz évvel ezelőtt már irányította a magyar válogatottat is mostani kapitánytársa, Csoknyai István segítőjeként. Azt az időszakot azonban rossz emlékként őrzi, úgy érezte, magukra maradtak, nem kaptak elég támogatást.

"Az kudarc volt, de most más a helyzet: úgy érzem, hogy a szövetség nagyon támogat minket, mindent meg fogunk tenni, hogy sikeres legyen ez az időszak" - mondta a Tatabánya vezetőedzője. Ezúttal nincs a két kapitány között előre meghatározott szereposztás, noha más válogatottaknál előfordult például, hogy az egyik edző a támadó-, a másik a védőjátékért felelt.

"Mindent közösen fogunk megbeszélni, azt is, hogy ki fog meccselni, és ki ül a kispadon. Mindegy is, hogy ki meccsel, csak nyerjünk" - mondta Matics, és szerinte működni fog a kettősük, edzőként tíz éve vívnak egymással, jól ismerik egymás edzői felfogását.

A szerb születésű szakember még kívülállóként nézte a válogatott két legutóbbi Eb-selejtezőjét Szlovákia, illetve Olaszország ellen, és úgy látta, hogy amíg az az első meccs nagyon jó volt, három nappal később mintha egy másik csapat ment volna ki a pályára.

"Erőnléti problémája volt szinte mindenkinek, ezen változtatni kell, ezért is hozunk magunkkal egy erőnléti edzőt is. De taktikailag jó a csapat" - vélekedett az új kapitány, és hozzátette, a januári világbajnokságig már nincs lehetőségük alapvető változtatásokra.

"Nem vagyunk varázslók, nem tudunk sokat változtatni, próbálunk javítani az erőnléten, mert minden másnap meccsünk lesz a vb-n. Okosan kell sakkozni, hogy milyen játékosokat viszünk. Próbálunk önbizalmat adni a játékosoknak, hogy legyen jó hangulat, aztán hajrá!" - mondta a rendelkezésre álló mozgástérről. Elárulta, hogy mióta felvetődött a szerepvállalása, már elkezdett agyalni, hogy kit hívjanak meg, mit játsszanak, emberelőnyben. emberhátrány, védekezésben, támadásban. Még egy hónap van a kerethirdetésre, és minden játékos neve benne van a kalapban, ezt a hónapot arra szánják, hogy kiderítsék, kire számíthatnak.

"A lehető legjobb csapattal utazunk, a szövetség támogat minket abban is, hogy az idősebb játékosok is vállalják a válogatottságot, és mindent meg fogunk tenni, hogy sikeresek legyünk a világbajnokságon" - mondta Vladan Matics.

Kocsis Máté, a szövetség elnöke a kapitányok bemutatásán azt mondta, a vb-n az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutás a cél, amihez az első hétben kell végezni, és a sorsolás és az erőviszonyok ismeretében szerinte erre reális esély van. Vladam Matics egyelőre bizonytalan az esélyeket illetően:

"Nagyon furcsa helyzet, mert akár világbajnokok is lehetünk, de az is benne van, hogy csak a tizenötödikek. Az utolsó két világverseny nem sikerült jól, ezért most nem akarok az esélyekről beszélni, most az a fontos, hogy minden meccsre, minden mérkőzésre koncentráljunk, és utána majd meglátjuk, hogy mire lesz elég."

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×