eur:
394.94
usd:
371.28
bux:
66468.12
2024. április 16. kedd Csongor
A szegedi Ivan Srsen (k), valamint a veszprémi Blaz Blagotinsek (b) és Nagy László (j) a férfi kézilabda NB I döntőjének visszavágó mérkőzésén, a Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged találkozón a Veszprém Arénában 2018. május 20-án. A szegedi csapat 29-26-ra kikapott a címvédő Telekom Veszprémtől, de összesítésben egyetlen góllal, 58-57-re jobbnak bizonyult riválisánál.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Vranjes: én talpon maradok

Miközben a szegedi kézilabdázók a fellegekben érzik magukat a 11 év után megszerzett kézilabdaarany után, a veszprémi szurkolók hihetetlenül csalódottak. A 29-26-os vasárnapi Veszprém-győzelem ugyanis – a négygólos szegedi vereség miatt - kevés volt a bajnoki címvédéshez. A hazai fanatikusok a „Hol van a csapatunk” rigmust kiabálták, majd kifütyülték Ljubomir Vranjest, amikor a vezetőedző átvette az ezüstérmét. A svéd szakember a DIGI Sport híradójának azt mondja: nem érti a szurkolókat, de ő nem adja fel.

„Természetesen hallottam a szurkolók hangját. Nem tudom, mit akarnak. Tényleg. Ma négy sérült játékosunk nélkül játszottunk és győztünk három góllal. Ezek nélkül a játékosok nélkül küzdöttünk Szegeden is. Mindent megtettünk a sikerért. Kőkeményen harcoltunk. Tényleg nem értem a szurkolókat. Nem fair, amit csinálnak. Persze, joguk van hozzá. Megtehetik. De én talpon maradok, és keményen teszem a dolgom továbbra is, mert ez az egyetlen, amit tehetek. A végsőkig fogok küzdeni és dolgozni ezért a klubért” – mondta Ljubomir Vranjes a Sport24-nek.

A Szeged utoljára 2007-ben nyerte meg a magyar férfi kézilabda-bajnokságot, azóta a Veszprém volt az egyeduralkodó a hazai élvonalban. Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged nem kevésbé boldog vezetőedzője így értékelt: „Nem tudom elmondani szavakkal, amit érzek. Öt éve érkeztünk ide, hogy elérjük ezt a célt. És sok idő telt el azóta. Rengeteg munka van ebben az aranyéremben mindenki részéről. Úgy gondolom, hogy jobbak voltunk a Veszprémnél a döntőben. A négygólos otthoni győzelemmel elhittük, hogy meg tudjuk csinálni, de itt a második félidőben, amikor vezetett a Veszprém három góllal, tudtunk jó választ adni, és nem törtünk össze.”

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×