eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Kérdőjeleket vet fel Hosszú Katinka kihagyása

Sós Csaba szövetségi kapitányt meglepte, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem vesz részt a szerdán kezdődő debreceni úszó országos bajnokságon.

Sós Csaba a M4 Sport Sportreggeli című műsorában kifejtette, ez már bizony hosszú kihagyás a klasszis versenyzőtől, ami sok kérdőjelet felvet a jövőre nézve.

„Meg voltam győződve, hogy rajthoz fog állni, így ez már nagyon hosszú kihagyás, ami a későbbiek során sok kérdőjelet felvet, de

egy háromszoros olimpiai bajnok nyilván tudja, hogy mit csinál”

– mondta a kapitány, aki hozzátette, Hosszú Katinka az elmúlt hat évet szinte pihenés nélkül versenyezte végig.

„Talán nem olyan baj, hogy pihen, bár innen messziről hosszúnak tűnik ez az időszak” - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, miszerint magánéleti válságuk ellenére férje, Shane Tusup marad a 28 éves úszó edzője, Sós Csaba megjegyezte:

"Az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy ketten együtt sikeresek,

minden más megoldás komoly kockázat lenne."

A szakember kiemelte, most több esélyt lát arra, hogy Hosszú kihagyja augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságot, azonban vagy az októberi, hazai rendezésű rövidpályás világkupaversenyen, vagy a decemberi, ugyancsak rövidpályás világbajnokságon már visszatérhet.

"Szerencsére most már évente három-négy olyan megmérettetés van, ahol világosan látszik, hogy egy versenyző hol tart. Aki egyszer már feljutott a csúcsra, arról könnyebben elhisszük, hogy vissza tud oda jutni, mint arról, aki még nem volt ott" - mondta Sós Csaba.

A 2012-ben Londonban olimpiai bajnok Gyurta Dániel távolmaradásáról azt mondta a szövetségi kapitány, hogy 28 éves sportoló egy váratlanul sikeres karrierbe kezdett - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának a tagja -, azonban az úszást még nem adta fel, de tudomásul veszi, ha egyszer befejezi karrierjét.

"Túlvan már a zeniten, és nem vagyok benne biztos, hogy világversenyt tud még nyerni" - szögezte le.

Sós Csaba közölte, a 120. országos bajnokságon - ahol 59 egyesült 385 versenyzője ugrik majd medencébe - nagyon erős lesz a mezőny, így több számban már a délelőtti előfutamok során jó teljesítményre lesz szükségük az úszóknak. "Kezd hasonlítani a magyar úszás arra, mint amivel nemzetközi szinten találkoznak" - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×