eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szilágyi Áron: Nincs ötéves tervem

A minden téren sikeres felkészülés és segítői londoni helytállása is kellett Szilágyi Áron olimpiai aranyéreméhez. A Vasas kardvívója erről az InfoRádiónak adott interjúban beszélt.

Somlai Béla vezetésével nagyon jó felkészülést hajtottunk végre az olimpia előtt. Mindent megcsináltunk, amit akartunk. A mentális felkészülésben is többen segítettek, ennek köszönhetően lehettem nyugodt és magabiztos július 29-én a páston - ez kellett Szilágyi Áron szerint a londoni aranyéremhez.

A kardvívó az InfoRádió Aréna című műsorában azonban elárulta: nem indult zökkenőmentesen az olimpiai aranyat hozó napja, a verseny előtt ugyanis nem volt kardja.  Az előző nap a londoni szervezők hibát találtak a fegyvereken, ezért nem hitelesítették azokat. A verseny előtti reggelen kellett kijavítani őket, így a versenyző az első asszó előtt másfél órával kapta csak meg a kardjait.

Hosszú távú tervek nélkül

Nincs sem öt-, sem pedig tízéves tervem. Addig szeretném folytatni a pályafutásomat, amíg érdemes, amíg látom magamban a lehetőséget. Bízom abban, hogy sok olimpia belefér, de más is motivál, hiszen nem vagyok egyéni Európa- vagy világbajnok - mondta a jövőre nézve a Vasas kardvívója, aki értetlenül áll azelőtt, hogy az elképzelések szerint 2016-ban, Rióban nem rendeznének csapatversenyt.

Ha nem lesz csapatverseny, attól még el kell érnünk eredményeket, mert a hagyományok megkövetelik, hogy a négyessel ott legyünk a versenyeken a dobogón - tette hozzá Szilágyi Áron.

A Vasas olimpiai bajnok kardvívójával készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután öt órától az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×