eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Generációváltást hajt végre Görbiczék új kapitánya

A magyar női kézilabda-válogatottnál fiatalításra lesz szükség - mondta az InfoRádiónak Imre Vilmos, az új szövetségi kapitány, aki Hajdu Jánost váltja a poszton. A 40 éves szakember közölte: a szövetség legfőbb elvárása, hogy a magyar együttes továbbra is a világ élvonalába tartozzon.

Egyetlen feltételem az volt, hogy hosszú távban gondolkodjunk, mert a magyar női kézilabda-válogatottnál generációváltást, fiatalítást kell végrehajtani - mondta az InfoRádiónak Imre Vilmos, az új szövetségi kapitány.

A szakvezető kiemelte: a szövetség elnöksége célként azt tűzte ki, hogy a nemzeti csapat maradjon a világ élvonalában, és olyan eredményt érjen el a világversenyeken, hogy legyen esélye kijutni a 2012-es londoni olimpiára.

Nem hatalmat kaptam, hanem felelősséget; és ez nem az én csapatom, hanem az egész országé - hangsúlyozta Imre Vilmos, aki kiemelte azt is, hogy a Hajdu János vezette szakmai csapat munkáját kívánja folytatni.

A szakvezető szólt arról is, hogy beszélt a nemzeti csapattól való visszavonulását tervező Pálinger Katalinnal, és biztos benne, hogy sikerül találni olyan megoldást, hogy a győri játékos újra magára húzhassa a válogatott mezt.

Imre Vilmos a szövetségi kapitányi poszt mellett folytatja munkáját a Dunaferr női együttesénél is, mivel úgy érzi, hiányozna neki a napi munka. Hangsúlyozta: az anyagi gondok miatt sokan távoztak, így Dunaújvárosban is fiatalítani kell.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×